U Srbiji situacija eskalira: U samo jednom danu 305 novozaraženih, umrlo je osam osoba

Jučer je broj novozaraženih bio 111

ZADNJA IZMJENA: tra 3, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Srbija je unatrag 24 sata zabilježila čak 305 novozaraženih koronavirusom čime je ukupan broj zaraženih dosegao 1476. U 24 sata je preminulo i osam pacijenata pa je ukupan broj smrti od Covida-19 u toj zemlji sada 39, javlja RTS.

Jučer je broj novozaraženih bio 111 pa današnji podatak ide upravo u onom smjeru koji je jučer najavio predsjednik države Aleksandar Vučić navodeći kako Srbiju u iduća 72 sata očekuje porast umrlih, a u iduća dva tjedna najteži udar.

Popunjavanje kapaciteta i veliki problemi

Komentirajući, pak, najnovije brojke premijerka Ana Brnabić danas je kazala kako su one rezultat nediscipline građana unatrag pet dana. Nastavi li se situacija ovim tempom u iduća dva dana, kazala je Brnabić, Srbija će imati problem jer će kapaciteti biti puni.

Stoga je pozvala građane da se pridržavaju mjera i da ostaju kod kuće. Inače, gradovi Beograd, Ćuprija, Čačak i Valjevo najveća su žarišta epidemije, a zaraženih ima i unutar zdravstvenog sustava.

Srbija je od jučer uvela i nove mjere zaštite. Zabranjeno je kretanje od subote u 13.00 do ponedjeljka u 5.00 sati, na jednom mjestu ne mogu biti više od dvije osobe, a ljubimci se mogu izvoditi u šetnju od 23.00 do 01.00. Iznimka će biti umirovljenici koji će, po ranijoj uredbi vlade, moći u trgovine svake nedjelje od 4:00-7:00 sati ujutro.

Zdravka Grund
Telegram autor
1732 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program