Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

U Tkalčićevoj je otvoren izraelski restoran; i uopće ne izgleda loše

Zove se Kako Da Ne, a vlasnice su Izraelke Iffat i Ayalet

ZADNJA IZMJENA: lis 12, 2016

Prošlog tjedna u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, na broju 59, otvoreno je novo mjesto Kako da ne. Njegove vlasnice su Izraelke Iffat i Ayalet koje su prije par mjeseci razmijenile svoje bračne zavjete u Zagrebu pa su nakon toga ovdje odlučile pokrenuti biznis.

“Moja partnerica Ayalet i ja prije nekoliko smo godina u Izraelu pokrenule posao s hranom. No volimo Hrvatsku i odlučile smo se preseliti i ovdje napraviti biznis. Trebalo nam je nešto manje od godine da pronađemo lokaciju na kojoj ćemo realizirati našu ideju. Pronašli smo je u Tkalčićevoj ulici i otvorili Kako Da Ne”, priča Iffat.

Ponuda se bazira na izraelskoj kuhinji

Kaže kako su odlučile otvoriti restoran u Zagrebu jer ga svake godine posjećuje sve više turista pa tako i njihov lokal može funkcionirati tijekom čitave godine. Ponuda im se, govori Iffat, uglavnom bazira na izraleskoj kuhinji.

_40a7969
Kako Da Ne Borko Vukosav

“Radimo humus, izraelsko jelo shakshuku koja je praktički poseban umak od rajčice u kojem se nalaze i pečena jaja, a u ponudi je također i Philly cheesesteak s junećim odreskom i rastopljenim sirom serviranim u toplom pecivu s majonezom, senfom, prženom paprikom i lukom uz kojeg za prilog dobijete pržene krumpiriće. Imamo i jela za vegetarijance i vegane, te meni za doručak koji se praktički može naručiti tijekom čitavog dana.”

2
Kako Da Ne Borko Vukosav

Planiraju proizvoditi vlastite pite

U Kako da ne uskoro će se moći probati i falafel koji će biti novo jelo na meniju, no Iffat i Ayalet imaju još nekoliko planova za proširivanje menija. “Planiramo uvoziti i začin tahini iz Izraela kako bismo napravili nekoliko novih jela s njim.”

kako-da-ne-178
Shakshuku

Iffat kaže kako je kod njih atmosfera kućna zbog čega će posjetitelji imati dojam kao da sjede u vlastitoj dnevnoj sobi.

kako-da-ne-203
Philly cheesesteak
1
Kako Da Ne Borko Vukosav
kako-da-ne-245
Palačinke s različitim nadjevima
_40a7977
Kako Da Ne Borko Vukosav

 

 

Matej Devčić
Telegram autor
1434 članka Više o autoru
Više s weba