U Vinogradskoj je zaražen jedan specijalizant. Sad su u samoizolaciju morali poslati 160 zaposlenika

Koronavirus mu je otkriven prije pet dana, a još nije sigurno gdje se zarazio

ZADNJA IZMJENA: ožu 25, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Specijalizant sa Zavoda za dijalizu KBC-a Sestre milosrdnice pozitivan je na koronavirus, zbog čega je velik broj zaposlenika te bolnice završilo u samoizolaciji, potvrdio je ravnatelj Vinogradske prof.dr. Mario Zovak za 24 sata. Prisutnost koronavirusa kod mladog liječnika ustanovljena je prije pet dana. Testirani su i svi pacijenti Zavoda, među kojima nije bilo pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je završilo 160 zaposlenih koje je bolesni liječnik mogao zaraziti. Usprkos tome, bolnica funkcionira normalno jer su u Vinogradsku prebačena dva liječnika i osam sestara iz Kliničke bolnice Dubrava. Još nije sigurno gdje se specijalizant zarazio, mada je poznato da je bio u kontaktu sa zaraženim liječnicima iz Dubrave.

Krizna organizacija rada u Vinogradskoj

Ravnatelj uvjerava da zbog nastale situacije neće biti problema na Zavodu za dijalizu. „Istina, veliki je broj zaposlenika sada u samoizolaciji, no s obzirom na to da smo maksimalno smanjili broj hladnih prijema, imamo dovoljno osoblja. Situaciju sa Zavodom za dijalizu već smatramo riješenom.

Ujedno, organizirali smo kompletno bolničko osoblje u dva tima, tako da jedan tim radi dva tjedna, a drugi je za to vrijeme kod kuće. Zbog takve organizacije imamo drugi tim sada spreman da preuzme posao od ekipe koja je posljednjih dana bila u bolnici“, rekao je prof. dr. Zovak za 24 sata.

Krizu s mogućim širenjem korone u Vinogradskoj su imali i prije nekoliko dana, kada je ondje zbog ozljeda izazvanih padom tretiran stariji muškarac. Kako je negativno odgovorio na sva pitanja o mogućim kontaktima s nositeljima zaraze, čovjek je u KBC-u hitno operiran. Naknadno je otkriveno da je ipak bio u blizini osobe kod koje je registriran koronavirus. Zbog toga je u samoizolaciji završilo desetak liječnika i sestara, doznao je Jutarnji list.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2034 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program