U zagrebačkoj poslovnoj zoni, kod Slavonske, konačno se otvorio zgodan novi restoran. Snimili smo ga
Mogla bi vas zanimati fotogalerija nedavno otvorenog lokala Tri fulira
U istočnom dijelu grada se već neko vrijeme ne događa ništa uzbudljivo pa nas je razveselilo kad smo saznali za Tri Fulira, restoran koji je početkom prošlog mjeseca otvoren na Slavonskoj aveniji na broju 26/2. Iza cijelog projekta stoje tri Zagrepčana, 35-godišnji Dejan Ciganović, 28-godišnji Mato Martinović i 27-godišnji Mirko Čolić.
Sva trojica su godinama radila u ugostiteljstvu, a upoznali su se prije četiri godine dok su radili u Umagu. Sprijateljili su se i shvatili, pričaju nam, da žele otvoriti nešto svoje i to ih je povezalo. Ipak, potrajalo je dok nisu krenuli s realizacijom svoje ideje. Dugo su, kažu, tražili prostor, a naposljetku su se odlučili za lokal na Slavonskoj, između Alke i vrtnog centra Flore, gdje je nekoć bio restoran Žufika.
Željeli su mjesto sa zagrebačkim štihom
“Odluka je pala na Slavonsku aveniju jer smo tu našli prostor od 280 kvadrata. Presudila je i poslovna zona”, priča nam Ciganović. U prostor su ušli u veljači ove godine i uređivali ga sve do 1. lipnja kad su otvorili restoran. “Većina lokala ima slike Londona i Pariza, a mi smo željeli nešto sa zagrebačkim štihom. Slikarica interijera Anita Genc nam je na zidovima tako naslikala motive Zagreba”, opisuje.
Osim prilično velikog unutarnjeg prostora, imaju i dvije terase po 60 kvadrata. Jedna je otvorena, a druga natkrivena. Sami su, pričaju, osmislili kako će cijeli prostor izgledati. Željeli su, logično, neko zagrebačko ime za svoj restoran. “Prvo nam je na pamet palo Fulir, no ispalo je da se neki lokal već tako zove. Kako smo u cijeloj priči nas trojica, poigrali smo se s tim i tako dobili Tri fulira. To smo mi”, opisuje nam Ciganović.
Imaju tjesteninu, ribu, mesna jela, roštilj…
Tri fulira imaju hladna predjela, juhe, tjestenine, rižota, ribu, jela s roštilja i mesna jela. Recimo, pljukanci s biftekom su im 79, a crni rižoto od jadranske sipe 70 kuna. Ramstek sa žara i mediteranskim povrćem je 100 kuna. Imaju oko 30 etiketa vina, a cijena butelje je od 75 do 250 kuna. Neka od njih toče i na čaše po cijeni od 18 do 32 kune.
Planovi su, pričaju nam, na jesen krenuti s proširenim jelovnikom i nekim specijalitetima te produžiti radno vrijeme. Zasad rade od ponedjeljka do subote od 7 do 18 sati.