Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

U Zagrebu je u potresima ozlijeđeno 27 ljudi. Grad su popodne, u par minuta, zatresla dva nova

Zagreb su maloprije, u razmaku od nekoliko minuta, zatresla dva nova potresa, magnitude 3,1 po Richteru. Tijekom dana, grad je pogodilo 30-ak potresa, a najjači je bio jutros u 6 i 30, magnitude 5,5 po Richteru.

Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, 7 kilometara sjeverno od Zagreba, objavljeno je na specijaliziranoj stranici EMSC.

U potresima ozlijeđeno 27 ljudi

U razgovoru za RTL Danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da je prema posljednjim podacima u potresima u Zagrebu ozlijeđeno ukupno 27 ljudi.

Njih 18 je, prema ministrovim riječima, zadobilo teške ozljede. “Dvanaest teško ozlijeđenih je hospitalizirano”, objasnio je Božinović.

Na liječenju je 12 osoba

Do sada je 50-ak ljudi, čiji su domovi uništeni u potresu, zatražilo smještaj koji je za njih osigurao Grad. Smještaj je osiguran u studentskom domu u Cvjetnom naselju, dok je za one koji moraju biti u izolaciji smještaj predviđen u Hotelu I.

Najteže je, prema za sada dostupnim informacijama, ozlijeđena 15-godišnja gimnazijalka za čiji se život bore liječnici u Klinici za dječje bolesti.

Tlo se nastavlja tresti

Do sada je službeno prijavljeno oštećenje 66 objekata, no sasvim je izvjesno da je taj broj puno veći. Vlasti naglašavaju kako je posebno važno da se ljudi čijim je domovima ugrožena statika ne vraćaju kako ne bi stradali uslijed eventualnih novih podrhtavanja.

Nakon tri jaka udara ujutro, u Zagrebu je tlo nastavilo podrhtavati. Zabilježeno je više desetaka nešto blažih potresa, a nije isključeno da će biti i još jačih iako je, tvrde seizmolozi, za to mogućnost relativno mala.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više