U Zagrebu je upravo otvoren novi sushi bar. Navečer će imati 'all you can eat' opciju za 100 kuna

SoHo sushi bar otvoren je u podne u Dukljaninovoj, odmah pored Noela. Bili smo tamo

FOTO: Sandro Lendler

Kod restorana Noel, u prostoru odmah pored na adresi Popa Dukljanina 1, upravo se otvorio SoHo Sushi bar. Radi se o prostoru u kojemu je nekada bila slastičarnica Petre Jelenić, Mak na konac i donedavno Noelova mesnica MES-EKO. U lokalu velikom tek 20 kvadrata ima mjesta za desetak osoba, ali i tako im je naglasak na sushiju za van. Ipak, broj mjesta se povećava na 15 petkom i subotom od 20 do 22 sata kada dodaju još jedan šank i all you can eat opciju za 100 kuna.

“Kada smo tražili lokacije, shvatili smo da u ovom kvartu jednostavno nema ovakve ponude. Osim toga, ovo nam je super lokacija zbog servisa za dostavu, a i vjerujemo da je dobro da prvu lokaciju ne otvorimo točno u centru, ali da opet budemo blizu njega”, govori nam 37-godišnji Ivan Čimbur, koji je uz 27-godišnjeg Antuna Vrdoljaka vlasnik SoHo sushija. Inače, Čimbur je vlasnik i Hanamija, japanskog restorana na Novoj Vesi, ali naglašava kako je SoHo bar sushi potpuno drugačiji koncept.

Sandro Lendler

Kakva im je ponuda sushija

Cijene se u SoHo sushiju kreću od 6 do 200 kuna, ovisno što uzmete. Primjerice, moći će se kupiti po jedna rolica, ili šest različitih. Osim toga, tu je i opcija da ljudi slažu sami svoj sushi te kutijice, takozvani boxevi u kojima može biti minimalno 12 rolica. Uz sushi u ponudi su i azijski hladni čajevi koji u SoHou rade sami, a stoje od 30 do 66 kuna, a imaju i japanske grickalice poput wasabi kikirikija ili keksića u obliku koale s čokoladnim punjenjem.

Na meniju SoHo sushija ima nekoliko klasičnih varijanti poput California i Philadelphia rollsa, ali tu su i Cezar rolice u kojim su zapravo sastojci iz Cezar salate, odnosno, piletina. Uz to imaju veganske i vegetarijanske opcije, a većina sushija je i bez glutena. Cijene jedne rolice kreću se od 6 do 17 kuna, a cijene boxeva od 75 do 200 kuna. SoHo će za početak imati radno vrijeme od 11 ujutro, ali još uvijek nisu odredili do kada će raditi: “Vidjet ćemo koliko će nas tražiti pa ćemo odlučiti”, kaže nam Čimbur.

SoHo ima klasične sushije, one veganske pa čak i dječje Sandro Lendler

Imat će i sushi box za djecu

Čimbur i Vrdoljak nam kažu kako im je glavni cilj privući mlađu publiku i pružiti im prostor u kojem se osjećaju ugodno. Baš zato složili su i sushi box za djecu: “Želimo da naši gosti budu mladi. Zato smo i napravili kids sushi box za 70 kuna, u kojem će sushi biti na bazi povrća i bez wasabija. Osim toga u njemu će biti i sushi od Nutelle i banane. Danas tinejdžeri zapravo jedu sushi pod normalno, ali zapravo imaju jedan ili dva lokala u Zagrebu gdje se osjećaju ugodno.”

Dodaju kako su svjesni da se od djece ne može očekivati da se ugodno osjećaju u Hanamiju ili Timeu: “To nisu mjesta za njih, zato smo i napravili SoHo u kojem su i cijene prilagođene mlađoj generaciji, a i omjer kvalitete i cijena još uvijek je realan”, kaže nam Čimbur.

Ebi Ten – 17 kuna po komadu, odnosno 100 kuna za 6 komada Sandro Lendler

Sushi chef s Filipina

Glavna i odgovorna u Dukljaninovoj bit će voditeljica bara 22-godišnja Elizabeth Zacero koja je Čimbura upoznala prije nekoliko godina: “Bila sam nam jednom pjevačkom natjecanju i Čimbur me tamo vidio. Javio mi se kako bih došla pjevati u Baltazar, restoran njegove obitelji. Tako smo počeli, a kako je ugostiteljstvo moja struka zaključili smo da bih se ovdje mogla snaći”, kaže nam Ela, kako je od milja zovu dečki iz SoHoa.

Glavni za sushi je 30-godišnji Jordan, sushi chef s Filipina: “Odličan je, brzo se uklopio i stvarno zna raditi svoj posao”, objašnjavaju u SoHou dok Jordan sprema sushije. Inače, prostor je tako koncipiran da gosti kada uđu odmah vide kako Jordan priprema sushi. Riba se friško reže, riža se friško kuha, sa strane se dodaju đumbir i wasabi.

Elizabeth Zacero, 22-godišnja voditeljica SoHo Sushi bara. Sandro Lendler

Uskoro otvaraju još dva lokala

Prostor nisu puno dirali, kažu. Uređen je minimalistički i nepretenciozno. “Za prostor smo angažirali dizajnera Samira Šećerhadžića, iz Studija 7. On je napravio identitet, a prostor kao prostor je ostao gotovo isti. Ovdje je nekada bila jedna od najboljih slastičarnica u Hrvatskoj, Mak na konac Petre Jelenić i baš zato što užasno cijenimo nju, nismo puno dirali”, kažu.

Spicy california roll – 8 kuna po komadu, odnosno 45 kuna za 6 komada Sandro Lendler

Nadaju se da će ljudi prepoznati ovo kao opušteno mjesto u kojem mogu jesti i educirati se o sushiju, istraživati ga i isprobavati nove okuse. A ovo je, kažu, samo početak.

Naime, iako su tek otvorili u Dukljaninovoj, kažu nam kako kroz desetak dana otvaraju sushi shop na Kennedyjevom, gdje će se moći kupiti gotov sushi, a za mjesec dana u Gundulićevoj gdje će koncept biti isti kao u ovom upravo otvorenom.

Tuna Nigiri – 120 kuna za pet komada Sandro Lendler