Život

U Zagrebu se maloprije osjetio još jedan slabi potres

Posljednja dva dana u Zagrebu su potresi su opet postali česti

Maloprije je Zagreb zatresao još jedan potres koji je su osjetili mnogi građani. Prema prvim podacima koje je objavio EMSC, bio je jačine 1,7 po Richteru, a epicentar je bio 8 kilometara sjeveroistočno od Zagreba.

I jučer ih se osjetilo nekoliko

Nakon desetak dana mira, EMSC od jučer je zabilježio četiri slaba podrhtavanja. Najsnažniji je bio onaj magnitude 2.0 prema Richteru, koji je šire zagrebačko područje potresao u srijedu navečer, a epicentar mu je bio nedaleko od naselja Markuševec. U srijedu u 20 sati i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca, izvijestila je Seizmološka služba na svojim mrežnim stranicama. Magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice.

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano. Umjeren potres magnitude 3.2 prema Richteru koji je pogodio Zagreb 23. travnja, bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili grad i okolicu.

Po objavljenim podacima Seizmološke službe, do sredine travnja je zabilježeno oko 145 potresa koje su osjetili građani (magnitude iznad 1.3), dok su seizmografi zabilježili još oko 850 potresa magnituda manjih od 1.3.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu