Život

Učiteljica iz Pule ima koronu. Ravnatelj tvrdi da nije bila u kontaktu s učenicima

'Upravo iz tog razloga preventivno smo odgodili podjelu svjedodžbi', kazao je ravnatelj

11.05.2020., Zagreb - Osnovna skola Odra. U skolama zapocinje nastava za ucenike od prvog do cetvrtog razreda ciji roditelji odluce dovesti djecu u skolu dok ce ostali nastaviti pratiti nastavu od svoje kuce. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Osim kirurga pulske Opće bolnice, među devetero novooboljelih u Istri kojima su rezultati briseva došli pozitivni je i učiteljica Osnovne škole Vidikovac iz Pule zbog čega je odgođena podjela svjedodžbi učenicima ove škole koja se trebala održati ovih dana.

Potvrdio je to novinarima ravnatelj škole koji je naveo kako je učiteljica pozitivna na COVID-19 nije bila u kontaktu ni s jednim od svojih učenika, kao niti s njihovim roditeljima, a sve ostale osobe koje su bile u kontaktu s njom, upućene u samoizolaciju.

‘Do zaraze nije došlo u školi’

“Upravo iz tog razloga preventivno smo odgodili podjelu svjedodžbi koje će učenicima biti naknadno uručene”, navode iz OŠ Vidikovac.

Iz Grada Pule su također potvrdili slučaj koronavirusa kod te učiteljice u Osnovnoj školi Vidikovac, uz napomenu kako do zaraze nije došlo unutar škole te kako su osobe s kojima je je učiteljica ostvarila raniji kontakt, trenutačno u samoizolaciji kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa.

Neslužbeno se doznaje kako je u samoizolaciji pet-šest njenih kolega koji su posljednjih dana bili s njom u kontaktu. Dio njih je već testiran, a ostatak će se testirani ovih dana.

Nastavite čitati