Život

Bolnički liječnici oštro uzvratili Berošu koji tvrdi da se zdravstveni sustav nije urušio: 'A politikanstvo si možete...'

Optužuju ga za naručivanje tekstova

05.07.2020., Split - Ministar zdravstva u Vladi Republike Hrvatske Vili Beros glasao je na glasackom mjestu u Splitu.
Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) reagirala je na izjave ministra zdravstva Vilija Beroša. On je, naime, izjavio kako se zdravstveni sustav u Hrvatskoj nije urušio. Svoje pismo objavili su na Facebook stranici.

“Ministra Beroša jako je uznemirila izjava predsjednice HUBOL-a Ivane Šmit ‘da se sustav urušio i da za to odgovornost snose Stožer i Vlada’ pa je odmah nazvao ravnatelja OB Sisak koji je, naravno, ‘negirao izmicanje situacije kontroli’ znajući da ni sam nema dovoljno respiratora te je već sutradan zatražio od ministra da mu ipak hitno pošalje jedan(!)”, stoji na početku objave.

IMPERIJA UZVRAĆA UDARACMinistra Beroša jako je uznemirila izjava predsjednice HUBOL-a Ivane Šmit “da se sustav…

Posted by HUBOL – Hrvatska udruga bolničkih liječnika on Sunday, November 29, 2020

‘Mi ne živimo od politikanstva’

Pišu i kako se ministar nakon toga umirio “vjerujući (i opet) svome ravnatelju, a ne liječnicima koji rade s pacijentima umjesto po kancelarijama, te izjavu dr. Šmit bahato proglasio politikantstvom iz bolničkih redova”. Dodaju kako je odmah naručen i sklepan tekst kako bi se sanirala šteta.

“Autorica teksta kaže da oni koji ‘najmanje rade najviše pričaju’, umanjuje značaj liječničkih udruga, posprdno piše o liječnicima koji slikaju svoje izmučeno lice nakon višesatnog nošenja maski… i ona u svemu vidi politikantstvo. Ne znamo na koga misli kad spominje one koji malo rade, a puno pričaju”, kažu.

‘I dalje ćemo nastaviti raditi’

Pitaju se na koga se misli u tekstu: “Možda ipak na neke bivše, ali i sadašnje članice i članove nacionalnog Stožera koje nikada nismo vidjeli u skafanderu da skrbe o pacijentima? Ili na kolege u/pod saborskim klupama, raznima agencijama, ministarstvima i lokalnim upravama?”, nastavljaju.

“Ista ta novinarka kad se radi o liječenju i hospitalizaciji njezinih članova obitelji, naročito hitnoj, a ministra nema, vjeruje tim istim liječnicima koji slikaju svoje izmučeno lice. Unatoč tim ‘udarcima imperije’ mi ćemo i dalje nastaviti raditi, slikati svoja izbrazdana lica da se nikad ne zaboravi tko je bio na prvoj crti obrane i tko je ostavio srce na terenu. A politikantstvo si možete… Jer mi od njega ne živimo. Mi živimo s istinom”, zaključuju

Nastavite čitati