Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Udruga Nismo same treba našu pomoć; skupljaju novac kako bi uredili derutni prostor za podršku ženama oboljelima od raka

Žele stvoriti mjesto na kojem će se onkološke pacijentice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku

Udruga Nismo same, koja pomaže i skrbi o više stotina žena oboljelih od raka, lansirala je novu kampanju pod nazivom ‘Nisi sama, useli s nama!’. Crowdfundingom žele prikupiti novac za uređenje prostora za pacijentice i njihove obitelji koje će u udrugu moći doći po savjet ili tek na druženje. Iz udruge kažu kako su se njihov rad i aktivnosti dosad odvijali iz kuhinje predsjednice Udruge Ivane Kalogjere.

Prošle im je godine Grad Zagreb dodijelio prostor u Boškovićevoj ulici, veličine 46,20 metara kvadratnih, no prostor je u derutnom stanju i treba ga urediti i uvesti grijanje. “Trenutačno za uređenje prostora imamo 0 kuna. Projekt uređenja donirala nam je Lotus grupa – Lotus Architecti, koju vodi svjetski poznata arhitektica Maja Bručić. Podržite nas u nastojanju da najranjivijim skupinama osiguramo prostor u kojem se neće osjećati same”, kažu iz Nismo same.

Osim bez grijanja, prostor je stradao i u potresu

Novi prostor u udruzi su zamislile kao mjesto u kojem će se onkološke pacijentice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku. Osim što prostor koji su dobile od Grada nema grijanje, dodatno je stradao i u potresu pa ga je potrebno urediti. Zato iz Nismo same traže i vašu podršku. Udruga je dosad već pokrenula dva jedinstvena projekta pomoći za onkološke pacijentice; projekt besplatnog taksi prijevoza ‘Nisi sama – ideš s nama!’ te ‘Žene za žene’, projekt besplatne pomoći u kući onkološkim pacijenticama.

U crowdfunding kampanju ‘Nisi sama, useli s nama!’

možete se uključiti ovdje. Svi uplatitelji koji nisu anonimni, najavljuju iz Nismo same, dobit će zahvalnicu, a za uplate veće od 100 eura predviđeno je isticanje imena donatora na zidu zahvale.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više