Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Ugostitelji polako predstavljaju nove stvari. Hromalićev Le Kolač, recimo, radi sladoled za doma

Sladoled dolazi u tri okusa i ima nemalu cijenu - 90 i 95 kuna za 750 ml.

FOTO: Le Kolač

Zagrebačka slastičarnica Le Kolač od danas nudi i sladolede. Vlasnik, naš pastry chef, Robert Hromalić osmislio je tri okusa: čokolada, pistacija u kombinaciji s višnjom te lješnjak, piše Kult plave kamenice.

Sva tri okusa dolaze u dizajniranim kutijama od recikliranog papira, a pakirani su po 750 ml, odnosno 520 grama. Cijena za čokoladu te lješnjak je dosta visokih 90 kuna, dok okus pistacije i višnje stoji 95 kuna.

Za usporedbu, Häagen Dazs – jedan od boljih i skupljih komercijalnih sladoleda koji se prodaju u našim dućanima – košta oko 45 kuna, no manje pakiranje. U njemu se nalazi 460 ml, odnosno 400 grama.

Sladoled od tamne čokolade Le Kolač

Mogu se i naručiti

Iz Le Kolača su nam rekli i kako uskoro planiraju uvesti i manje pakiranje od 250 ml te još okusa. “Sladolede izrađujemo samostalno u našoj kuhinji, od kvalitetnih svježih namirnica. Sladoledi su izrađeni s minimalno šećera, prevladava aroma namirnica od kojih su izrađeni, ne sadrže jaja i u njima nema umjetnih aroma i bojila”, kažu nam.

Objašnjavaju da se sladoled ‘Čokolada’ sastoji od tamne čokolade, brownieja i čokoladnog karamela. Onaj od pistacije i višnje u sebi ima bijelu čokoladu, pistaciju i sorbet od višnje, a posljednji ‘Lješnjak’ sastoji se od mliječne čokolade, lješnjaka i slanog karamela.

Pistacija višnja Le Kolač

Sladoledi, baš kao i Hromalićevi kolači i keksići, mogu se naručiti. Inače, Le Kolač je od ponedjeljka 11. svibnja ponovo otvoren zbog konačnog popuštanja mjera Nacionalnog stožera. Sladoled i ostale slastice, tako mogu se pojesti i direktno kod njih na terasi.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više