Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Ukrajina je pobjednica Eurosonga

Pobijedili su zahvaljujući glasovima publike

Members of the band "Kalush Orchestra" perform on behalf of Ukraine during the final of the Eurovision Song contest 2022 on May 14, 2022 at the Pala Alpitour venue in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
FOTO: AFP

Ukrajinski bend Kalush Orchestra pobjednik je ovogodišnjeg Eurosonga koji je večeras održan u Torinu.

Pjesma “Stefania” kombinacija je hip-hop pjesme s etno elementima i već je dulje vrijeme favorit na kladionicama Eurosonga, djelomično zbog situacije u Ukrajini, ali i zbog zanimljive izvedbe.

Ukrajinci su pobijedili zahvaljujući glasovima publike koja je uvjerljivo bila na njihovoj strani. Nakon glasanja žirija vodio je predstavnik Velike Britanije Sam Ryder, koji je na kraju završio drugi.

Apelirali da se pomogne Mariupolju

Članovi benda od početka oružanog sukoba na društvenim mrežama javno izražavaju snažnu potporu ukrajinskom otporu ruskoj invaziji, a danas su tijekom nastupa uputili apel da se pomogne “Ukrajini i Mariupolju”.

Europska radiodifuzijska unija (EBU) još u veljači je objavila da na ovogodišnjem izdanju Eurosongu ne može nastupiti nijedan ruski izvođač, a isto vrijedi za bliskog saveznika Rusije, Bjelorusiju.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu