Život

Umrla je Marie Fredriksson, pjevačica legendarne grupe Roxette

Preminula je u ponedjeljak, u 61. godini života

MADRID, SPAIN - NOVEMBER 18:  Marie Fredriksson of Roxette performs on stage at Palacio de Vistalegre on November 18, 2011 in Madrid, Spain.  (Photo by Carlos Alvarez/Getty Images)
FOTO: Getty Images
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Pjevačica slavnog benda Roxette, Marie Fredriksson, preminula je u ponedjeljak u 61. godini života. Švedski portal Expressen javlja da je Marie iza sebe ostavila supruga Mikaela Bolyosa i njihovo dvoje djece 26-godišnju Inez Josefin i 23-godišnjeg Oscara te da su uzrok njezine smrti komplikacije nastale zbog teške bolesti.

“S velikom tugom javljamo da nas je napustila jedna od naših najvećih i najomiljenijih glazbenica. Marie je preminula 9. prosinca ujutro nakon duge bolesti”, stoji u priopćenju njezine obitelji u kojem su napisali kako će biti pokopana u krugu najuže obitelji.

Jednu bolest je pobijedila

Marie je jednu opaku bolest pobijedila. Nakon što se onesvijestila u vlastitom domu, 2002. dijagnosticiran joj je tumor na mozgu. Tada je operirana kako bi ga uklonili, a išla je i na kemoterapiju. Zbog tumora je oslijepila na jedno oko i djelomično je izgubila sluh, ali 2005. godine rekla je kako je zdrava i da više ne treba primati terapiju.

Fredriksson je još 1986. godine s kolegom Perom Gessleom osnovala legendarni bend Roxette, a bila je najpoznatija po hitovima “It Must Have Been Love”, “Joyride”, “Listen To Your Heart” i “The Look”. Prije tri godine na Facebooku je objavila kako više neće ići na turneje. “Bilo je ovo nevjerojatnih 30 godina, sve uspomene s naših koncerata ostat će golem dio mog života, a posebno sam ponosna na svoj povratak na scenu 2009. godine nakon borbe s opakom bolesti.”

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu