Život

Umrla treća osoba, gospođa u Slavonskom Brodu

Riječ je o gospođi koja je bila onkološki pacijent

Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je da je danas u poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu preminula bolesnica (1955. godište) koja je bila pozitivna na Covid-19. Riječ je o gospođi koja je bila onkološki pacijent. Ovo je drugi smrtni slučaj u 24 sata u Hrvatskoj.

Sbplus piše kako je 65-godišnja pacijentica danas nešto iza ponoći u teškom stanju dovezena na Objedinjeni hitni prijem slavonskobrodske Opće bolnice dr. Josip Benčević. Kako pišu, riječ je o osobi s dijagnosticiranim karcinomom koja ranije nije bila u samoizolaciji niti je imala simptome koronavirusa.

No, liječnici su je svejedno odlučili testirati te su je nakon toga smjestili u posebnu jedinicu. Oko 16 sati, iz Zagreba je stigao nalaz s dijagnozom da je pozitivna na COVID-19, a sat vremena kasnije pacijentica je preminula. Zbog toga je cijeli Objedinjeni hitni prijem, pišu, dezinficiran.

Prva dva slučaja

Ranije danas je potvrđeno da je u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević preminula druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Radi se o 74-godišnjem Zagrepčaninu koji je posljednjih nekoliko dana zbog teškog oblika koronavirusa bio na respiratoru. Ne zna se kako se zarazio, a Jutarnji piše da je i njegova supruga u teškom stanju.

Ranije je preminuo i poznati ugostitelj iz Istre. Šef HZJZ-a Krunoslav Capaku srijedu je potvrdio da je patološki nalaz otkrio kako je upravo virus Covid 19 uzrokovao smrt 70-godišnjeg Antona Nine Kernjusa.

495 potvrđenih

Ministar zdravstva Vili Beroš popodne je otkrio da je od jutros potvrđeno 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih je trenutno ukupno 495 u Hrvatskoj.

“U 24 – satnom intervalu imamo povećanje od 53 bolesnika. Još je prerano zaključivati o trendovima, ali ako tih 53 bolesnika kompariramo s jučerašnjim ili prekjučerašnjim, ili onima od dan ranije, na neki način ipak smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate”, rekao je Beroš.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu