Život

Umrla treća osoba, gospođa u Slavonskom Brodu

Riječ je o gospođi koja je bila onkološki pacijent

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je da je danas u poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu preminula bolesnica (1955. godište) koja je bila pozitivna na Covid-19. Riječ je o gospođi koja je bila onkološki pacijent. Ovo je drugi smrtni slučaj u 24 sata u Hrvatskoj.

Sbplus piše kako je 65-godišnja pacijentica danas nešto iza ponoći u teškom stanju dovezena na Objedinjeni hitni prijem slavonskobrodske Opće bolnice dr. Josip Benčević. Kako pišu, riječ je o osobi s dijagnosticiranim karcinomom koja ranije nije bila u samoizolaciji niti je imala simptome koronavirusa.

No, liječnici su je svejedno odlučili testirati te su je nakon toga smjestili u posebnu jedinicu. Oko 16 sati, iz Zagreba je stigao nalaz s dijagnozom da je pozitivna na COVID-19, a sat vremena kasnije pacijentica je preminula. Zbog toga je cijeli Objedinjeni hitni prijem, pišu, dezinficiran.

Prva dva slučaja

Ranije danas je potvrđeno da je u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević preminula druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Radi se o 74-godišnjem Zagrepčaninu koji je posljednjih nekoliko dana zbog teškog oblika koronavirusa bio na respiratoru. Ne zna se kako se zarazio, a Jutarnji piše da je i njegova supruga u teškom stanju.

Ranije je preminuo i poznati ugostitelj iz Istre. Šef HZJZ-a Krunoslav Capaku srijedu je potvrdio da je patološki nalaz otkrio kako je upravo virus Covid 19 uzrokovao smrt 70-godišnjeg Antona Nine Kernjusa.

495 potvrđenih

Ministar zdravstva Vili Beroš popodne je otkrio da je od jutros potvrđeno 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih je trenutno ukupno 495 u Hrvatskoj.

“U 24 – satnom intervalu imamo povećanje od 53 bolesnika. Još je prerano zaključivati o trendovima, ali ako tih 53 bolesnika kompariramo s jučerašnjim ili prekjučerašnjim, ili onima od dan ranije, na neki način ipak smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate”, rekao je Beroš.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu