Umro je Antonio Jerković, zagrebački chef i suvlasnik popularnog Gyoza Sake Bara

Jerković je, piše Jutarnji, umro od zastoja srca. Imao je 51 godinu

ZADNJA IZMJENA: ruj 15, 2020
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Preminuo je Antonio Jerković, voditelj, chef i suvlasnik Gyoza Sake Bara u Zagrebu. Jerković je, piše Jutarnji, umro od zastoja srca. Imao je 51 godinu.

Popularni Gyoza Sake Bar otvorio je 2016. u Boškovićevoj ulici, s japanskim partnerom, Shinom Ayukawom. Jerković je ranije živio u Japanu, bio je veliki zaljubljenik u tamošnju kulturu i gastronomiju. Svojedobno je živio i u New Yorku, gdje je studirao fofografiju.

Danas zavrsavamo sa Shoyin Ryori menijem, a nastavljamo s menijem od devet slijedova. Hvala svima, i bila nam je cast pripremiti jela za NAV Restaurant team ciji chef s pravom drzi titulu Chef of the Year!

Posted by Gyoza Sake Bar on Monday, December 9, 2019

Stvorio je nepretencioznu japansku zalogajnicu

Jerković je u Gyozi sve pripremao sam, a nerijetko je uskočio i kao konobar te je ponekad recitirao i poeziju. Gyoza je postala najpoznatija upravo po tom istoimenom specijalitetu, no Jerković je pripremao i druga japanska jela.

Od Gyoze je uspio napraviti nepretencioznu japansku zalogajnicu u kojoj je kuhao po autentičnim recepturama. Osim što je bio chef i suvlasnik Gyoze, Jerković je bio novinar, fotograf i avanturist koji je svoju karijeru započeo na Radiju Metković, u rodnom gradu.

Željka Orešković
Telegram autor
1119 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program