Umro je Josip Kregar

Otišao je u svom domu, potvrđeno je jutros

ZADNJA IZMJENA: kol 16, 2020

Preminuo je sveučilišni profesor, pravnik i političar Josip Kregar. Otišao je u svom domu, potvrđeno je jutros za N1. Kregar je od 1999. bio šef katedre za sociologiju na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Tamo je i diplomirao te doktorirao pod mentorstvom Eugena Pusića.

Na zagrebačkom Pravu u dva je mandata bio i dekan, predavao je na postdiplomskom studiju u Ljubljani, a devedesetih je bio gostujući profesor u Grazu te, 1996. na Yaleu. Bio je jedan je od izvršnih direktora poslijediplomskog studija Joint Master in European Integration and Regionalism, kojeg zajednički izvode Sveučilište u Barceloni, Grazu i Zagrebu te European Academy iz Bolzana i European Institute of Public Administration iz Luksemburga.

Zastupnik u Saboru

Bio je autor odnosno koautor više od stotinu radova, većeg broja zakona, nacionalnog programa suzbijanja korupcije te strategije reforme javne uprave. Od 1998. do 2002. bio je predsjednik udruge Transparency International Hrvatska.

Bio je i zastupnik u Hrvatskom saboru, izabran 2011. kao nezavisni s SDP-ove koalicijske liste, a 2015. ulazi u stranku Ive Josipovića. Umro je iznenada, sa 67 godina.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program