Umro je Rajko Dujmić

Umro je od posljedica prometne nesreće

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U 66. godini života umro je Rajko Dujmić, potvrđeno je iz kruga njegove obitelji.

Poznati pjevač teško je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila prošlu srijedu.

Bio je životno ugrožen

Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili Rajko Dujmić (65) zadobio je za život opasne ozljede kada je kod Ravne Gore u velikoj brzini izgubio nadzore nad vozilom i sletio u provaliju.

Bio je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC), a iz KBC-a su tada potvrdili da je životno ugrožen. U bolnici je danas i preminuo.

Većinu karijere proveo u Novim fosilima

Dujmić je rođen 7. kolovoza 1954. godine. Poznat je kao vođa grupe Novi fosili i dobitnik je Porina za životno djelo. U Zagrebu je završio srednju glazbenu školu na smjeru violina, a potom je apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima “Grupa Marina Škrgatića”, “Crno bijeli”, “Klan” i “Zlatni akordi”. Prva autorska pjesma izvedena mu je na Boom festivalu u Ljubljani.

Većinu svoje karijere Dujmić je proveo u Novim fosilima, čija je najprodavanija ploča Budi uvijek blizu iz 1981. godine bila prodana u gotovo 500 tisuća primjeraka čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na tom albumu su neki od najvećih hitova Rajka Dujmića i Fosila.

Svoj prvi i jedini solo album “Nizvodno od raja” objavio je 1993. godine. Godine 2009. izdana je Gold Collection s njegovim najboljim pjesmama.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program