Život

Video dana: Čuveni Ian McKellen recitira rođendanski sonet svom prijatelju, čuvenom Patricku Stewartu

Dvojica glumaca dobri su prijatelji već 20 godina

FOTO: screenshot Twitter/ Sir Patrick Stewart

Čuveni glumac Ian McKellen svom prijatelju, jednako čuvenom Patricku Stewartu senzacionalno je čestitao rođendan. Naime, Stewart je u ponedjeljak navršio 80 godina, a 81-godišnji McKellen mu je izrecitirao sonet u videu. Odmah je postao hit.

Čitanje soneta odabrao je namjerno jer je Stewart još u ožujku pokrenuo inicijativu #SonetADay na Twitteru. Svakoga dana ljudima čita Shakespeareove sonete kako bi im uljepšao dane tijekom lockdowna. McKellen se sad uključio i snimio kako za Stewarta čita sonet. Nakon recitiranja čestitao mu je rođendan.

Uključila se i supruga

McKellen se za Stewartov rođendan udružio s njegovim timom, koji je pak preuzeo vođenje Twittera od Stewarta. “Sunny (Stewartova supruga, op.a.) i moj tim preuzeli su profil. Dogovorili su ovaj poklon za današnje čitanje: Sonet 81, Sir Ian McKellen. Hvala, dragi Iane”, napisao je Stewart.

Inače, McKellen i Stewart zbližili su se još 2000. godine na snimanju X-Mena. Njihove kamp kućice na setu tada su bile jedna do druge. “Tijekom snimanja takvih filmova više vremena provedete u kamp kućicama nego pred kamerom. Stoga, Ian i ja smo se družili, pili čaj ili nešto malo jače poslijepodne. Tako smo se upoznali i shvatili koliko toga imamo zajedničkog”, rekao je Stewart jednom prilikom.

S godinama su postali toliko dobri prijatelji da sada na premijere dolaze zajedno. Osim toga, McKellen je vodio ceremoniju vjenčanja za Stewarta i njegove supruge Sunny 2013. godine.

Nastavite čitati