Život

Video očajne koale koja je bez straha zaustavila bicikliste i tražila od njih vode slomit će vam srce

Australiju su pogodile rekordne vrućine, a diljem zemlje bjesne požari

Očajna koala pateći na vrućinama koje prelaze 40 stupnjeva Celzija na jugu Australije prišla je bez straha skupini biciklista i prihvatila ponuđene boce s vodom, prenose lokalni mediji.

Biciklisti nedaleko Adelaidea zaustavili su se kad su vidjeli koalu na sredini ceste i ona im je bez straha prišla čim su stali te se činilo da traži vodu, kazala je Anna Heusler za 7news.com.au u petak.

“Naravno da smo stali jer smo je željeli maknuti s ceste”, rekla je. “Stala sam s biciklom i ona mi je odmah prišla, dosta brzo za koalu, dala sam joj vodu iz svih naših boca i ona se čak i popela na moj bicikl”.

https://www.youtube.com/watch?v=wk6yViaMYyY

https://www.instagram.com/p/B6jY7IgHErS/

Požari haraju zemljom

“Nitko od nas nije tako nešto nikad dosad vidio”, dodala je. Požari bjesne tjednima australskim jugom i istočnom obalom i rezultirali su smrću najmanje 2000 koala, pokazala je parlamentarna istraga u prosincu.

Životinje su uginule ili u požarima ili zbog manjka hrane i vode, prema predsjedniku saveza za očuvanje šuma i ekologu Dailanu Pughu.

Australska ministrica okoliša Sussan Ley kazala je da je do 30 posto koala nestalo u požarima pogođenim područjima New South Walesa.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu