Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Video. Ovako izgleda gradska garaža u Splitu, voda šiklja na sve strane, potpuno je poplavljena

Jake kiše padaju diljem zemlje pa tako i u Splitu gdje je nastao video

FOTO: Dalmacija Danas YouTube

Jake kiše već nekoliko dana uzrokuju ozbiljne probleme diljem Hrvatske, a posebno je loše u Dalmaciji. I dok veće štete nije bilo, piše portal Dalmacija Danas, vatrogasci su u Splitu ipak na nekoliko mjesta morali ispumpavati vodu, a poplavila je i gradska garaža u kvartu Pujanke.

Na portalu su objavili i video te garaže u Tijardovićevoj ulici, a snimljen je dok je u gradu padala jaka kiša. Na videu se vidi kako voda iz cijevi u garaži šiklja na sve strane po autima i betonu.

“Garaža se naplaćuje, prodano je troduplo više kartica nego što garaža može primiti automobila. Garaža je u groznom stanju i ništa se ne ulaže. Ovakvu garažu plaćaju građani”, komentirao je za portal situaciju jedan stanovnik iz tog splitskog kvarta.

Treba sanirati, moglo bi biti svega

Nakon objave članka i videa koji je prikupio više od 1000 pregleda, portalu se javio i Marko Bertolino, diplomirani inženjer građevinarstva i predsjednik Udruge građevinskih inženjera Splita (UGIS). On je rekao da je stanje s garažom zapravo i gore nego što se vidi na snimci jer postoji niz problema.

“Na gornjoj etaži nije dobro riješena odvodnja vode, te se ne može pristupiti parking mjestima (njih jedno sedam-osam). Odvodne slivnike treba rekonstruirati, te obnoviti hidroizolaciju. Sad voda prodire i nagriza konstrukciju”, objasnio je. Problem je, rekao je dalje, i s nekim nosivim elementima jer je hrđa oštetila zaštitni sloj betona.

“To još nije kritično, ali ako se u sljedećih nekoliko godina (2-3) ne sanira, moglo bi biti svega. S obzirom na usporenost svih u javnim službama, o tome treba misliti odmah”, rekao je.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više