Život

Video psa koji nježno brine o vlasniku dok spava obilazi svijet. Kad je posljednji put vas netko tako tetošio?

Zlatni retriver pažljivo miče mobitel iz ruke, nježno ga pokriva pa gasi svjetlo

FOTO: screenshot Twitter

Jedan zlatni retriver postao je apsolutni hit na Twitteru i Redditu. Naime, prije tri dana Reddit korisnik s nadimkom Aidanmacs1 objavio je video na kojem se vidi kako se slatki pas brine o svom vlasniku koji leži u krevetu.

Čovjek je zaspao s mobitelom u ruci, a retriver ga je nježno izvukao i stavio na kraj kreveta, da mu ne smeta. Nakon toga brižni psić povlači deku na čovjeka, kako mu slučajno ne bi bilo hladno. Na kraju još i ugasi svjetlo.

Pas pomagač?

Iako je psić sve raznježio, na Redditu i Twitteru razvila se rasprava o tome je li mu netko tijekom snimanja videa davao upute te radi li se o psu pomagaču ili terapijskom psu. Bez obzira na to, svi se slažu da je prizor dirljiv i impresivan.

Inače, zlatni retriveri kao i labradori najčešće se školuju za pse pomagače ili vodiče za slijepe osobe. Od malih nogu uči ih se kako olakšati život svojim budućim vlasnicima, a upravo te dvije pasmine pokazale su najbolju prilagodbu u zahtjevnom školovanju. Ovi psi obično na sebi imaju oznaku koja ljudima daje do znanja da su psi pomagači te ih se na javnom prostoru, dok rade, ne bi smjelo ometati osim ako to njihovi vlasnici ne dopuste.

 

Nastavite čitati