Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Srna, koja je jutros ušetala u dvorište zagrebačkog suda, sretno je odskakutala natrag u prirodu. Vratila ju je ekipa iz Dumovca

Srna je otrčala u prirodu na Šestinama

Djelatnici skloništa za nezbrinute životinje azila Dumovec uspjeli su vratiti u prirodu srnu koja je jutros zalutala u kompleks zgrada pravosuđa na križanju Ilice i Selske ceste u Zagrebu.

Njihova akcija hvatanja životinje kako bi je ponovno vratili u prirodu trajala je gotovo dva sata, a srnu su na kraju pronašli u prostoru bivše vojarne koji je vezan na kompleks pravosudnih zgrada, ali je napušten.

Hvatali je i pravosudni policajci

“Naime, u prostoru bivše vojarne srnu je bilo potrebno pronaći i uloviti na način da joj se priušti što manji stres. U akciji su nam pomogli i pravosudni policajci. Srnu smo na kraju stjerali u kut i uhvatili mrežom”, poručuju iz azila te dodaju da su joj morali dati i sredstvo za smirenje.

Nakon toga su je pustili u prirodu i to na području iznad Šestina. “Tražili smo mjesto na Medvednici u blizini potoka kako bi se srna prvo mogla na miru napojiti. Nadamo se da će se sada odmoriti od pustolovine koju je proživjela u gradu”, poručili su iz Dumovca. Objavili su i video puštanja srne u prirodu.

Srna koja je jutros zalutala u kompleks zgrada pravosuđa na križanju Ilice i Selske ceste, ponovo je u prirodi!Naša intervencija trajala je gotovo dva sata.Naime, u prostoru bivše vojarne srnu je bilo potrebno pronaći i uloviti na način da joj se priušti što manji stres. U akciji su nam pomogli i pravosudni policajci. Srnu smo na kraju stjerali u kut i uhvatili mrežom. Kako je riječ o izrazito plahoj životinji, dali smo joj sredstvo za smirenje.U prirodu smo je pustili iznad Šestina. Tražili smo mjesto na Medvednici u blizini potoka kako bi se srna prvo mogla na miru napojiti.Nadamo se da će se sada odmoriti od pustolovine koju je proživjela u gradu!

Posted by Azil Dumovec on Thursday, August 4, 2022