Sad smo na preko 70, preminula jedna osoba. Zagreb upozorava na klubove na Pagu, u Makarskoj i u Vodicama

Polako pristižu najnoviji podaci o zaraženima koronavirusom po županijama

ZADNJA IZMJENA: kol 11, 2020
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

U Hrvatskoj je, prema posljednjim službenim podacima, zabilježeno 585 aktivnih slučajeva zaraze novim koronavirusom. U taj je broj uračunato i jučerašnjih 45 o kojima je izvijestio Nacionalni stožer za civilnu zaštitu. Jučer je također objavljeno da je od koronavirusa umrla još jedna osoba, a u bolnicama se liječe 124 zaražene osobe.

Izvješća županijskih stožera jučer su pokazivala da je stanje najlošije u Gradu Zagrebu koji je zabilježio 17 novih slučajeva, a sljedeće je bilo brodsko-posavsko područje s pet novozaraženih. Do najnovijih ukupnih podataka Nacionalnog stožera i danas pratimo objave županijskih.

Dubrovačko-neretvanska: nema novih

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u pos­ljednja 24 sata nije zabi­lježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, stoji u priopćenju županijskog stožera civilne zaštite. S današnjim danom izliječena je još jedna osoba, dok je u bolnici hospitalizirana također još jedna osoba. U samoizolaciji je 256 osoba.

Koprivničko-križevačka: 1 novi

Na području Koprivničko-križevačke županije zabilježen je jedan novi slučaj. Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javlja da je ovo prvi nakon 15 dana. Riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe s križevačkog područja, koji je nakon epidemiološke obrade upućen na kućno liječenje. Od početka epidemije u županiji je zabilježeno 108 slučajeva koronavirusa.

Krapinsko-zagorska: 1 novi

Krapinsko- zagorska županija ima jedan novi slučaj. Lokalni stožer javlja da se radi o osobi koja se nalazi u samoizolaciji na području Splitsko – dalmatinske županije. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze na području Krapinsko-zagorske županije je 7. U protekla 24 sata na analizu su poslana 82 uzorka, od kojih je 38 negativno, dok se za 44 čekaju rezultati.

Šibensko-kninska: 6 novih

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije šest osoba oboljelo je od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o dvije mlađe ženske osobe iz Vodica koje su kontakti ranije oboljelih, dvije mlađe muške osobe s područja Šibenika čija se epidemiološka slika još utvrđuje, jednoj muškoj osobi koja boravi u Vodicama ali prebivalište ima u Osijeku, te mlađoj muškoj osobi koja je boravila na području Rogoznice, a ima prebivalište u Zagrebu gdje se odmah uputila po dobivenom nalazu. Inače, na području Šibensko-kninske županije je 57 osoba u samoizolaciji.

Karlovačka: 1 novi

U Karlovačkoj županiji je registriran jedan novi slučaj oboljenja od COVID-19, a radi se muškarcu srednje životne dobi iz okolice Karlovca, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Varaždinska: 1 novi

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Obolio je muškarac starije životne dobi, koji je zbog teške kliničke slike smješten u Opću bolnicu Varaždin, a kao mogući izvor zaraze smatra se svadba u Slavoniji na kojoj su ukućani bili krajem srpnja. Trenutno je u Varaždinskoj županiji 9 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su četiri osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a petero ih je izolirano kod kuće. Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno je 29 osoba.

Zagrebačka: dva nova

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije do utorka u 11 sati evidentirano je 265 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o dvije osobe više, a dvije osobe su još izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 38 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 216 osoba, a 11 ih je preminulo.

Međimurska: 1 novi

Iz Stožera za civilnu zaštitu Međimurske županije su izvijestili kako se na njihovom području od jučer nalazi još jedna osoba zaražena novim koronavirusom. Riječ je o državljaninu Sjeverne Makedonije na privremenom radu u Hrvatskoj. koji je testiran u Varaždinskoj županiji, ali ima boravište u Međimurskoj županiji.

Vukovarsko-srijemska: 6 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji još šest je osoba pozitivno na novi koronavirus. Riječ je o pet osoba iz Vinkovaca i jednoj osobi iz Bapske. Iz Stožera civilne zaštite te županije izvijestili su i da se 24 osobe nalaze u bolnici, a da je u samoizolaciji 271 osoba.

Splitsko-dalmatinska: 24 nova

Od 433 obrađena testa na području Splitsko-dalmatinske županije 24 su pozitivna na novi koronavirus, izvijestio je Stožer za civilnu zaštitu. Zaraženo je šest osoba iz Splita, po tri iz Imotskog i Makarske, po dvije iz Runovića i Klisa te po jedna iz Brela, Podbablja, Podstarne, Prološca i Zmijavaca. Uz 24 novooboljele osobe s tog područja još je 8 osoba iz drugih županija, a koje su testirane u Splitu, pozitivno na koronavirus. Riječ je o 2 osobe iz Osječko-baranjske županije, 4 osobe iz grada Zagreba, 1 osoba iz Krapinsko-zagorske županije te jedna osoba iz Brodsko-posavske županije

Grad Zagreb: 17 novih

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrdio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreb na konferenciji za medije. Kako kažu, najviše slučajeva veže se uz klubove na moru i povratak s ljetovanja. Kao klubovi su istaknuti oni na Pagu, u Makarskoj i u Vodicama.

Dr. Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda dr. Andrija Štampar, pojasnila ranije objavljenu informaciju da Zagreb danas ima 37 novooboljelih. “Ovaj Stožer svakodnevno informira u broju oboljelih u posljednja 24 sata. Tako da je jučer 10.8. zabilježeno 17 novih slučajeva i o njima izvještavamo danas. Ove veće brojke koje su se pojavile u javnosti, pretpostavljam da su zbrojili još neke slučajeve od danas jer mi radimo 24 sata. Vjerojatno je stvar u presjeku brojeva. Mi govorimo o broju oboljelih u posljednja 24 sata i to je 17”, kazala je dr. Šikić.

Ličko-senjska: 2 nova

Na području Ličko-senjske županije s današnjim danom imaju još dvije novooboljele osobe čime se broj aktivnih slučajeva na tom području popeo na šest. U samoizolaciji je 25 osoba, izvijestili su iz Stožera za civilnu zaštitu.

Osječko-baranjska: 4 nova, 1 osoba umrla

Iz Stožera za civilnu zaštitu Osječko-baranjske županije izvijestili su da imaju četiri nova slučaja zaraze. Riječ je o tri novozaražene osobe s područja Grada Osijeka i jednoj s područja Općine Darda. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata, a trenutno nitko nije na respiratoru, no jučer je preminula jedna osoba. Radi se o ženi, 1946. godište, iz Osijeka. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za šest osoba koje su novi kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 173 osoba.

Brodsko-posavska: 1 novi

U Brodsko-posavskoj županiji s današnjim danom su zabilježili jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Kako navode u Stožeru za civilnu zaštitu te županije, trenutno na svom području imaju 28 aktivnih slučajeva, dok se u samoizolaciji nalaze 93 osobe.

Bjelovarsko-bilogorska: nema novih

“U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus testirano je 55 osoba i među njima nema novooboljelih”, izvijestili su iz Stožera za civilnu zaštitu te županije. Ujedno navode da imaju još tri aktivna slučaja zaraze, te da se u samoizolaciji nalazi 21 osoba.

Istarska: 2 nova

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 190 uzoraka briseva od kojih su dva pozitivna. Radi se o uvezenim slučajevima. Jedna osoba je strani državljanin (BiH), koji je tijekom jučerašnjeg dana došao u Istru iz poslovnih razloga, te je testiran prije početka rada. Druga osoba je boravila desetak dana na području srednje Dalmacije te je simptome bolesti dobila i prije dolaska u Istru. Izliječene su dvije osobe. To područje trenutno ima 24 aktivna slučaja, a u mjerama samoizolacije nalaze se 93 osobe.

Primorsko-goranska: 4 nova

U Primorsko-goranskoj županiji danas imaju četiri novozaražene osobe, od čega su dvije kontakti u obiteljima prethodno zaraženih, a dvoje su mladi ljudi koji su bili na Pagu i u Dalmaciji. U Županiji je trenutačno 19 aktivnih slučajeva, izvijestili su iz Stožera za civilnu zaštitu.

Zadarska: 1 novi

Na području Zadarske županije imaju jedan novi slučaj. Riječ je o mlađem muškarcu, britanskom državljaninu, koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području Grada Zadra, a njegovi kontakti su obrađeni i stavljeni u samoizolaciju. U Stožeru za civilnu zaštitu navode da se aktivan nadzor provodi nad 147 osoba te da se na liječenju u Općoj bolnici Zadar nalaze tri osobe.

Sisačko-moslavačka: nema novih

U Sisačko-moslavačkoj županiji danas nema novozaraženih, izvijestili su iz Stožera za civilnu zaštitu te županije. Na području županije ostale su još četiri osobe koje boluju od Covida-19. Dvije osobe su s područja Petrinje, te po jedna s područja Siska i Popovače.

Požeško-slavonska: 1 novi

Stožer za civilnu zaštitu Požeško-slavonske županije objavio je kako od jučer imaju jedan novi slučaj zaraze, te da su sada na njihovom području četiri aktivna slučaja. Dosad su, ističu, testirali 4033 osobe, a u samoizolaciji se nalazi 36 ljudi.

Zdravka Grund
Telegram autor
1750 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program