Virovitička policija moli građane da im pomognu pronaći kontakte zaraženog bračnog para

Upozoravaju da bi prešućivanje istine moglo utjecati na širenje virusa

ZADNJA IZMJENA: tra 1, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nakon što je u srijedu potvrđen i drugi slučaj zaraze koronavirusom u Virovitičko-podravskoj županiji, iz tamošnje policijske uprave najavljuju i dodatnu kontrolu kretanja unutar županije, a građane mole za pomoć u utvrđivanju kontakata zaraženih.

“Razlog tomu su prve zaražene osobe za koje ne znamo kako su se zarazile i prvi slučaj krivotvorenja propusnice za kretanje izvan mjesta prebivališta“, rekao je voditelj službe policije PU virovitičko-podravske Mario Župan.

Moguće širenje virusa

Zamolio je građane na suradnju i pozvao ih da obavijeste zdravstvene djelatnike znaju li za kontakte zaraženog bračnog para, kako bi ih se izoliralo i eventualno testiralo na virus.

“Napomenuo bih da iznošenje neistina i prešućivanje činjenica može uzrokovati nekontrolirano širenje virusa“, poručio je Župan.

Pojačane mjere na cestama

Policija je u utorak kod Pitomače na blokadnom punktu zaustavila teretnjak koji je vozio 47-godišnjak, a za kojega je provjerom utvrđeno da je za svoga suvozača i zaposlenika krivotvorio propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta ili boravišta.

Župan stoga od četvrtka najavljuje pojačane policijske kontrole na cestama. “Do sada smo kontrole vršili samo na blokadnim punktovima prilikom ulaska u Virovitičko-podravsku županiju. U prosjeku dnevno smo tako prekontrolirali oko tri tisuće osoba“, rekao je. Naveo je i da je jedan policajac u samoizolaciji.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program