Vjeverica je zapela između tračnica; ovo je trenutak kad se nonšalantno bacila na prolaznika da je spasi

Čovjek je hodao uz tračnice i skužio životinjicu kako panično skače

ZADNJA IZMJENA: srp 1, 2019
Foto: Screenshot/Facebook

Nick Allen, gospodin iz američke savezne države Georgije, jedan dan je šetao kod tračnica u blizini svojeg doma kada mu je za oko zapelo nešto neobično. Uočio je vjevericu između tračnica koja se panično pokušavala izvući van. Naime, tračnice su bile previsoke za sitnu životinju pa ih nikako nije mogla preskočiti.

Allen je, pomalo herojski, odlučio stati i pomoći vjeverici. “Apsolutno sam htio pomoći malenome preko te tračnice. Ali morao sam biti pažljiv, jer nisam znao koliko je sigurno dodirnuti ga”, ispričao je Allen za The Dodo, očito ne mareći previše za činjenicu da po tračnicama voze vlakovi, koji su vjerojatno opasniji od male vjeverice.

So today i was walking home from the creek on the rail road tracks and i see this baby squirrel that can't get over the little ledge so i was going to help him up and next thing i know he crawls on my leg and i walked him half a mile down the tracks with him just hanging on my leg, i got him in the woods and he hopped off and went right up a tree.

Gepostet von Nick Allen am Montag, 19. September 2016

Vjeverica je sama preuzela inicijativu

Kaže da nikako nije htio vjeverici zadati još problema i stresa time što je dodiruje, no na njegovo iznenađenje vjeverica je sama odlučila preuzeti inicijativu i pozvati ga u pomoć. Naime, čim joj se približio, životinja je odmah skočila na Allenovu nogavicu i počela mu se penjati uz nogu.

Allen je odmah izvadio mobitel i počeo sve snimati. “Kada mi se počeo penjati po nogavici, pomislio sam si da ovo ne može biti stvarnost. Divlja životinja se počela penjati po meni! Zacijelo sanjam!”, pomislio je. No nije sanjao. Vjeverica mu je vjerovala. Allen se tad s vjevericom na nozi uputio prema dijelu šume koji je bio u hladu, a kad su stigli životinjica je mirno skočila s njegove noge i popela se uz drvo.

Ivan Luzar
Telegram autor
1798 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program