Život

Vlasnik male trgovine dobio 30.500 kuna kazne jer nije imao masku: 'Bio je kraj radnog vremena, zatvarao sam'

'Kažnjen sam kao da sam veliki trgovački lanac, to jednostavno ne mogu izdržat'

FOTO: Facebook

Igor Poljak, vlasnik tvrtke koja drži malu trgovinu sa zdravom hranom u Rijeci, u četvrtak je dobio prekršajni nalog po kojem ukupno mora platiti 30.500 kuna jer nije imao masku u trgovini kada je došao inspektor civilne zašite.

Poljak je fotografiju prekršajnog naloga objavio na Facebooku uz komentar, između ostaloga, “ovo je rezultat kad civilnoj zaštiti dopustiš vlast”.

Vlasnik malog dućana “Zdrava košarica” ispričao je svoju verziju priče za 24sata. Tvrdi da mu je inspektor došao pred kraj radnog vremena, i to kada u dućanu nije bilo nikoga.

Odvjetnik još nije čuo za ovakvu kaznu

“Kažnjen sam kao da sam veliki trgovački lanac, to jednostavno ne mogu izdržat. Žalit ću se i idem na sud. Ovo je bilo prije više od mjesec dana, kada nisu još bile rigorozne mjere kao danas. Već sam išao zatvarati dućan, unutra nije bilo baš nikoga. Između mene i inspektora je bio i pleksiglas”, kaže.

“Pitao me je zašto ne nosim masku, rekao sam da sam je taman bacio u smeće jer pospremam i zatvaram. Vidio je da imamo i dezinficijens, naljepnicu o nošenju maski u prostoru, pleksiglas. Pitao sam hoću li dobiti neku opomenu, kaznu, rekao je da će samo to poslati radi evidencije. I onda mi sad stigne ovakva kazna. Odvjetnik kojem sam se obratio kaže da još nije čuo da je u Hrvatskoj netko ovako kažnjen”, ispričao je za 24sata.

Što se tiče kazne, Poljakova tvrtka mora platiti 20.000 kuna, on osobno 10.000 kuna, a ostatak je trošak postupka.

LIJEPA NAŠA HRVATSKANAŽALOST MORAM OVO PODIJELITI SA VAMA.OVO JE REZULTAT KAD CIVILNOJ ZAŠTITI DOPUSTIŠ VLAST.KAZNA…

Posted by Igor Poljak on Friday, November 27, 2020

Nastavite čitati