Život

Vozač je nakon nesreće kod Karlovca tražio dečka koji je riskirao život da ga spasi. Pričali smo s mladim herojem

Dino Blažević je gospodina na autocesti, pored jurećih automobila, izvlačio iz vozila i odveo na sigurno

FOTO: Dino Blažević

Na autocesti kod Karlovca u subotu oko 13 sati dogodila se teška nesreća; osobni automobil sudario se s kamionom. Vozač automobila, Vojislav Blažević, na Facebooku je nešto kasnije objavio kako traži mladića i djevojku koji su mu pomogli da izađe iz smrskanog auta.

“Traži se mlađi muškarac koji je riskirao život 2 km prije izlaza u Karlovac pri prometnoj nesreći udara A6 u kamion da me izvuče iz Audija”, objavio je Blažević na fejsu.

Traži se mlađi muškarac koji je rizikovao život 2km prije izlaza u Karlovac pri prometnoj nesreći udara A6 u kamion da…

Posted by Vojislav Blazevic on Saturday, November 14, 2020

Ubrzo ih je pronašao, kad su mu se mladi ljudi koji su ga spasili javili u komentarima ispod objave. Javio se i vozač kamiona koji je sudjelovao u nesreći, ali je također priskočio u pomoć kada je Blaževića trebalo prebaciti na sigurno. Telegram je sada razgovarao s dečkom koji mu je pomogao.

Čupao je vrata automobila

Dino Blažević, koji slučajno dijeli prezime s gospodinom Vojislavom, samu nesreću nije vidio. “Naišao sam ubrzo nakon sudara te vidio automobil gospodina Vojislava zabijen u ogradu i mlađu ženu koja je s automobilom stala u zaustavnoj traci, taman je izlazila iz svog automobila. Radi se o osobi koju je gospodin zaobilazio te ispred koje se cijela nesreća dogodila”, priča nam mladić.

Objasnio nam je detaljno što se događalo nakon sudara. “Čim sam vidio njegov automobil odlučio sam stati te zvao hitnu dok nisam došao do njega. Po dolasku do njegova automobila prvo sam vidio da je čovjek živ te upitao par pitanja da vidim ima li ozljeda”, kaže Dino.

Kada je vidio da Blažević nije teže ozlijeđen pomogao mu je da se prebaci na mjesto suvozača te je nakon toga krenuo čupati suvozačka vrata da bi ih otvorio jer su se od udarca zaglavila.

Ostali automobili su jurili kraj njega

Kako kaže, cijelo to vrijeme kraj njih su prolazili automobili koji su jurili 100 i više kilometara na sat. “Nije bilo ugodno kod prva dva ili tri, ali nakon njih više nisam gledao na to kako se oni voze već samo na gospodina i da ga što prije maknemo s ceste”, priča nam i nastavlja:

“Pri izlasku gospodin je pao i tu mi je vozač kamiona iz nesreće pomogao da ga prvo sklonimo iza njegova automobila, a nakon što su ostali vozači počeli sporije voziti pomogao sam gospodinu da prijeđemo do zaustavnog traka”.

Sve se odvilo u 5 minuta

Unesrećeni Blažević preko ceste je hodao lagano, uz mladićevu pomoć. “Tamo smo ga stavili u polu ležeći položaj u kojem je bio naslonjen na mene glavom do dolaska hitne pomoći”, prepričava nam mladić.

Dino Blažević, inače 28-godišnji osobni trener iz Zagreba, kaže nam kako kompletna akcija spašavanja nije trajala dugo. “Možda 5 minuta dok nismo prešli na zaustavni trak”, govori nam i dodaje:

“Hitnu i policiju smo čekali 10 do 15 minuta. Došli su zapravo dosta brzo s obzirom na to da smo bili na autocesti”. Telegram se javio i curi koja je pomogla, ali ona je samo rekla kako je napravila ono što bi u takvoj situaciji trebao napraviti bilo tko, više od toga nije željela komentirati.

Nastavite čitati