Život

Zabavan prizor u Zagrebu; netko je snimio velikog prasca kako šeće po Španskom

Crna svinja je navodno došla s obližnje farme, i nije baš tako neobičan prizor

FOTO: Ivan Zelenić‎/Facebook

Kod rotora na Zagrebačkoj aveniji, prekoputa City Centra West, snimljen je crni prasac koji je, kako se čini, nonšalantno šetao pored jedne od prometnijih ulica u gradu. Okej, zvuči malo neobično, ali navodno nije; tamošnji stanovnici kažu da se po Španskom povremeno mogu vidjeti životinje s obližnjih farmi u Stenjevcu.

Fotku svinje (koja izgleda kao da bi mogla biti Vijetnamska svinja) na Facebook grupi Zakaj volim Špansko danas je objavio Ivan Zelenić s kojim smo se maloprije čuli. Kaže da on nije autor slike, nije precizirao kako ju je dobio, samo da vjeruje kako ju je prije nekoliko dana snimio vlasnik prasca (ili prasice). Dodao je i kako to nije baš neuobičajen prizor u ovom dijelu grada.

Tu i tamo se u šetnji mogu vidjeti i ovce

“Svinja je došla iz Savske Opatovine, starog sela koje još uvijek egzistira nedaleko od Prečkog i gdje su poljoprivreda i stočarstvo važan dio života”, rekao nam je Ivan te objasnio da se na području Savske Opatovine nekoliko obitelji još uvijek bavi uzgojem svinja koje s često mogu susresti na Savskom nasipu.

Na kraju sela, kaže Ivan, uzgajaju ovce pa se i njih često može vidjeti kako šeću ulicama. “Toplo je vrijeme pa je odlična prilika da se svinje izvedu iz štale na travnjake koji okružuju Savsku Opatovinu”, zaključio je Ivan

Ovoga ne treba udomiti. Malo je prošetal do Ljubljanske da vidi kaj ima u ostatku Stenjevca :D

Gepostet von Ivan Zelenić am Mittwoch, 24. Januar 2018

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu