Zagreb 6 mjeseci nakon potresa: ovo se strovalilo sa zgrade u centru, zbog lude sreće nije palo na prolaznicu

Da je sekundu prije prešla cestu komad bi pao na nju i njezinog psa, priča nam gospođa Šrenk

ZADNJA IZMJENA: ruj 18, 2020
Foto: Facebook/ Andrea Šrenk

Da su zagrebačke ulice još uvijek, šest mjeseci nakon potresa, alarmantno nesigurne dokazuje i ova fotografija, snimljena u širem centru grada. Snimila ju je gospođa Andrea Šrenk nakon što je u četvrtak oko 21:45 sati golemi komad žbuke zamalo pao na nju i njezina psa, kujicu Holi.

Žbuka je pala sa zgrade na adresi Kralja Držislava 3, kraj Oris Kuće arhitekture. Spasilo ih je, priča nam, samo to što je Šrenk odlučila propustiti auto da prođe, umjesto da je odmah prešla cestu i stala točno na to mjesto. “Ta nam je sekunda doslovno spasila život. Ova gromada je pala na mjesto gdje bismo u tom trenutku bile”, napisala je na Facebooku, a nama dodatno pojasnila:

“To je naša svakovečernja ruta kad idemo na kratku šetnju prije spavanja. Naime, stanujem nedaleko te zgrade. Nema nikakvog upozorenja o opasnosti od pada žbuke. Sa mnom je tada bila i susjeda sa svojim psom, ali ona nije namjeravala prijeći preko ceste”, govori nam 56-godišnja Šrenk.

Evo, ljudi su tražili da objavu stavim javno. Dakle, sinoć oko 21,45 propustila sam automobil da bih prešla sa psom na…

Posted by Andrea Šrenk on Friday, September 18, 2020

Čula je zvuk pada

Gospođa nije vidjela sam pad komada žbuke, ali ga je zato čula i, kako kaže, nije joj bilo svejedno. “Uplašila se jesam u tom trenu, ali spoznaja što se moglo dogoditi došla je tek kasnije u obliku hipoglikemije i drhtavice. Sam pad te gromade nisam vidjela, tek kad se to rasprsnulo po podu uz popratni zvuk, vidjela sam što je u pitanju. A i mrak je bio”, opisuje nam.

Sinoć od šoka nije uspjela snimiti gromadu koja je pala, ali rasprsnute komade fotografirala je jutros. Kako nam kaže, netko ih je složio na hrpu, ali ne zna tko je to napravio. Gospođa nam kaže i kako ne zna je li zgrada nakon potresa pretrpjela neku štetu, “izvana se ništa nije vidjelo”, govori nam naposljetku.

Željka Orešković
Telegram autor
1211 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program