Zagreb ima novi, simpatični mural posvećen klincima

Mural u Strojarskoj potpisuju organizacija Naša djeca, umjetnik Tihomir Krklec - Afrika i djeca iz OŠ Ivana Gundulića

ZADNJA IZMJENA: lis 5, 2020
Foto: Društvo Naša djeca

Povodom 70. godišnjice Saveza društava “Naša djeca” i Dječjeg tjedna, u ponedjeljak je u Strojarskoj 13 predstavljen mural uličnog umjetnika Tihomira Krkleca – Afrikea u suradnji s učenicima zagrebačke Osnovne škole “Ivana Gundulića”.

Predstavljanje rođendanskog murala označilo je i početak javnog natjecanja u stvaralaštvu za sve generacije koje će biti otvoreno od 5. listopada do 30. studenoga, izvijestili su iz Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, najstarije i najveće organizacije za djecu.

Mural u Strojarskoj (FOTO: Društvo Naša djeca)

Poziv djeci i odraslima

Stoga pozivaju djecu i odrasle da se uključe u natjecanje koje su podržali i brojni domaći književnici, glazbenici, glumci te drugi umjetnici.

Najuspješnije natjecatelje očekuju personalizirane nagrade koje su osigurali: Mia Dimšić, Zoran Ferić, Damir Hoyka, Tonči i Vjekoslava Huljić, Željka Klemenčić, Ivanka Mazurkijević, Ida Prester, Mario Kovač, Kristian Novak, Roman Simić, Sanja Pilić, Silvija Šesto, Zsa Zsa, Zijah Sokolović, Božidar Prosenjak i Radojka Šverko.

Izrada murala (FOTO: Društvo Naša djeca)

Uvjet za sudjelovanje na natjecanju

Prijavnica i sve informacije o javnom natjecanju u stvaralaštvu dostupni su na internetskim stranicama savez-dnd.hr, a dodatne informacije mogu se zatražiti i putem e-maila na [email protected] Za sudjelovanje u javnom natjecanju u stvaralaštvu potrebno je ispuniti jedan uvjet, a to je da kreativni rad sadrži broj 70, riječju ili brojkom.

Područja izražavanja su gotovo neograničena – od likovnosti, književnosti i primijenjene umjetnosti do kulinarstva, slastičarstva i vrtlarstva. Natjecatelji se mogu prijaviti u jednoj od šest dobnih kategorija: predškolska dob, osnovnoškolska dob, srednjoškolska dob, mladi, roditelji, tete i tetci, ujaci i ujne, stričevi i strine, bake i djedovi.

Radionica učenika OŠ Ivana Gundulića (FOTO: Društvo Naša djeca)

Glasamke preko Facebooka

Nakon 30. studenoga, otvorit će se osmodnevno glasanje za najbolje radove u svih 6 kategorija na Facebook stranici Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Mural je napravljen u suradnji s tvrtkom HŽ Infrastruktura. Obilježavanje 70 godina djelovanja Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, a provedbu aktivnosti u sklopu te obljetnice su podržali Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Jadran-galenski laboratorij, Tekstilpromet, Ipsos, Presscut te Outdoor Akzent.

10.000 djece sudjeluje u aktivnostima

Društvo “Naša djeca” osnovano je 12. prosinca 1950. u Zagrebu radi jačanja brige o djeci predškolske i školske dobi. Od pomoći djeci nakon Drugog svjetskog rata, vizionarskih i inovativnih programa u području izvanškolskih odgojno-obrazovnih aktivnosti do sudjelovanja u izradi i zagovaranju Konvencije o pravima djeteta i humanitarnog djelovanja u kriznim situacijama, Društvo “Naša djeca” utjecalo je na poboljšanje života brojnih generacija djece u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj, pod okriljem krovne organizacije, djeluje 100 aktivnih Društava “Naša djeca” u kojima radi 4000 volontera za djecu i s djecom, a u čijim programima godišnje sudjeluje oko 10.000 djece.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program