Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Zagreb je produljio rok za prijavu štete od poplava do 6. kolovoza

Šteta se prijavljuje vijeću gradske četvrti, vijeću mjesnog odbora ili Gradskom uredu za mjesnu samoupravu

24.07.2020, Zagreb - centar grada. Velika i jaka kisa uzrokovala mnostvo poplava te stvorila probleme u prometu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Grad Zagreb izvijestio je u četvrtak da je rok za prijavu štete od poplava koje su pogodile građane prošloga vikenda produljen do četvrtka, 6. kolovoza u 12 sati. “Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić pozvao je sve sugrađane koji do danas nisu prijavili štete nastale od poplava da to učine do idućeg četvrtka 6. kolovoza do 12 sati”, priopćili su iz gradske uprave.

Kažu da je, sukladno ranijim najavama gradonačelnika, cilj da građani podnesu prijavu čim prije kako bi gradske službe što brže i efikasnije pokrenule proceduru pomoći unesrećenim sugrađanima.

Potrebno je poslati e-mail

U prijavi je potrebno navesti osnovne podatke (ime, prezime, adresa) i dostaviti fotografije šteta ukoliko one postoje. Građani i pravne osobe štetu mogu prijaviti nadležnom vijeću gradske četvrti, vijeću mjesnog odbora ili Gradskom uredu za mjesnu samoupravu na adresu elektroničke pošte, mjesna-samouprava@zagreb.hr.

“Zbog trenutne epidemiološke situacije preporuča se prijava putem maila ili ukoliko se ne služite mailom, telefonski možete kontaktirati vijeća gradskih četvrti, mjesnih odbora ili ureda za mjesnu samoupravu ili u iste doći osobno”, dodaju.