Život

Zagrepčanka je donirala svoju odjeću učeničkom domu. A onda su otkrili divne porukice koje je ostavila u džepovima

Stanovitu Mirnu tražili su preko Facebooka, da joj zahvale. I upalilo je...

FOTO: Facebook/ Ivana Harapin Gajić

Pedagoginja Ivana Harapin Gajić iz zagrebačkog Učeničkog doma Dora Pejačević u ponedjeljak je na Facebooku objavila apel; zamolila je ljude da im pomognu pronaći djevojku koja im je dva mjeseca ranije donirala odjeću. Stanovita Mirna ih je, naime, dirnula svojom predivnom gestom. Uz svaki komad odjeće koji im je donirala priložila je poruku za djevojku kojoj bi odjeća pripala.

Tako su djevojke po džepovima kaputa, vesti i sakoa nalazile papiriće sa simpatičnim, osobnim porukama. “Bravo! Uspjela si naći džep. Ovo sam si kupila kad sam bila luda, mlada, išla u klub i mislila si da izgledam kao da živim u Londonu. Sad idem samo u Lidl i šetat psa, pa se ti iživi u ovom kaputu!”, pisalo je na jednom od njih.

Na drugom: “Priznaj da je boja totalno luda!!? Uživaj u ovom posebnom kaputiću!”, na trećem: “Jedan šik sako za šik osobu! Jesi li ti šik? Ako misliš da nisi, krivo misliš!”…. I tako na još puno njih.

Porukice su tek sada otkrivene

Kako su objasnili iz doma, porukice su otkrivene tek ovih dana jer je odjeća, zbog pandemije, morala neko vrijeme ležati u karanteni.

“Tražimo Mirnu koja je prije otprilike mjesec i pol, dva mjeseca donirala svoju odjeću u Učenički Dom Dora Pejačević, a robica je zbog korone stajala u karanteni nekoliko tjedana. Mirna je u svaki kaputić i sako stavila predivne male porukice pune ljubavi”, napisali su.

Tražimo Mirnu koja je prije otprilike mjesec i pol – dva mjeseca donirala svoju odjeću u Učenički Dom Dora Pejačević, a…

Posted by Ivana Harapin Gajić on Monday, November 23, 2020

‘Te porukice su moji zagrljaji’

Čim su djevojke počele nalaziti poruke po džepovima, dom se bacio u potragu za nepoznatom djevojkom, kako bi joj zahvalili. A objava na Facebooku uskoro je upalila. U komentarima im se naime, javila sama Mirna, odnosno Mirna Savić. Inače, radi se o novinarki i voditeljici Antene Zagreb te kćeri Massima Savića. Svojom je donacijom, kaže, samo željela malo razveseliti cure.

“Kad sam pisala ove porukice mislila sam na cure koje će ih pronaći i zamišljala njihove osmijehe, njihove priče. Zamišljala sam koliko snage svaki dan treba jedno mlado biće koje živi daleko od svoje obitelji. Koliko je teško kad se ne možeš s vrata zatrčati mami u zagrljaj kad ti neki mangup prvi put slomi srce”, napisala je 27-godišnjakinja, pa dodala:

“Koliko je meni život toga poklonio, a koliko je nekoj curi možda meni vrlo sličnoj – uskratio… Htjela sam tim curama nekako dati do znanja da postoji neka tamo Mirna koja bi ih sve najrađe zagrlila i nasmijala iako ih ne zna. Cure, te su porukice moji zagrljaji za vas i nadam se da su vas pronašli baš kad je trebalo”.

Pomogli su i stradalima u potresu

I neznajući, Savić je pomogla i ljudima koji su nakon potresa morali iz svojih domova. Naime, dio odjeće koju je donirala iz učeničkog doma proslijedili su stradalima u potresu u Gornjoj Dubravi i Čučerju.

“Sad vidim da je ta odjeća otišla i dalje i do vas koji ste možda poželjeli da ste 22.ožujka. živjeli negdje drugdje… Ali ipak ima nešto čarobno u tom našem polomljenom gradu, a to smo mi svi – stranci koji jedni druge volimo iako se ne poznajemo”, napisala je Savić.

Nastavite čitati