Zagrepčanka skočila u Miramarsku i spasila čovjeka iz auta koji tone: ‘Isplivala sam s njegovom protezom jer čovjek nema nogu’

Mirna Mrčela opisala je situaciju za N1

ZADNJA IZMJENA: srp 25, 2020
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebačko područje sinoć je pogodilo snažno nevrijeme koje je poplavilo ulice u centru grada. U podvožnjaku u Miramarskoj ulici voda je bila duboka više od metra i pol pa je nekoliko automobila zaglavilo u njoj. Jednom čovjeku koji je ostao zarobljen u svom automobilu u pomoć je priskočila hrabra Zagrepčanka Mirna Mrčela.

“Ja sam šetala pse po kvartu i čula ženu da viče “izađi van”. Čovjek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao otvoriti vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga – jesu ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog. Onda sam zavezala pse, skinula tenisice, duksu i naočale i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovjek nema nogu. Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga”, ispričala je Mrčela za N1.

Posted by Josip Payo Kanizaj on Friday, July 24, 2020

Mami javila da je sve okej

Njezina je majka Nevenka također izvijestila o njezinu herojskom činu.

“Mama, samo da znaš, da se ne šokiraš od mog statusa. Prije sat vremena sam ušla plivati u Miramarsku da pomognem čovjeku koji je tonuo. Nije mogao otvoriti vrata. Ja sam mu pomogla i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom, jer čovjek nema nogu. Pse sam bila zavezala za ogradu podvožnjaka. Vatrogasci su ga izvukli. Ja sam, evo, doma, oprala se u toploj vodi i OK sam. A i čovjek je OK”, opisala je majka poruku koju je dobila od kćeri, dodavši da je izrazito ponosna na humani čin svoje kćeri.

Kako je izgledao potopljeni podvožnjak u Miramarskoj možete pogledati ovdje.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program