Zašto ponekad nije loše viriti u smeće po cesti? Neki tip je tako spasio gotovo već potpuno smrznute štence

Čovjek u Kansas Cityju je šetao ulicom i primijetio odbačenu kutiju, unutra su bili već onesviješteni psi

ZADNJA IZMJENA: sij. 13, 2018
Foto: KC Pet Project/Facebook/Screenshot

Neki čovjek u Kansas Cityju prolazio je kraj napuštenog zemljišta kad je primijetio otvorenu kartonsku kutiju u koju je, iz nekog razloga, odlučio zaviriti. Što je, pokazalo se, bila divna odluka. Unutra su se, naime, nalazila dva malena, gotovo već smrznuta štenca.

Bili su bez svijesti i čovjek nije imao pojma hoće li ih uspjeti spasiti, ali je morao pokušati pa ih je brzo odveo u sklonište za životinje neprofitne organizacije KC Pet Project u Kansas Cityju. Djelatnici skloništa su, čim su vidjeli štence, znali da imaju jako male šanse da prežive. Imali su negdje između dva i tri tjedna i bili su potpuno promrzli, izmoždeni i neishranjeni, nakon što ih je netko ostavio na temperaturi ispod nule.

Bili su dehidrirani i potpuno smrznuti

“Bili su u užasno lošem stanju kad su stigli kod nas”, rekao je Tori Fugate, direktor marketinga i komunikacija KC Pet Projecta za The Dodo. “Odjurili smo s njima u našu veterinarsku kliniku na hitan tretman”.

Today, we are thankful for a number of reasons. We’re thankful for the man who found the box in this picture in an…

Posted by KC Pet Project on 4. siječnja 2018

“Bili su jako dehidrirani, a njihova mala tijela su bila smrznuta. Naše osoblje se satima trudilo, davali su im tekućinu i grijali ih”, rekao je. I uspjeli su, povratili su im normalnu temperaturu tijela, ali to nije značilo da su se izvukli.

Iznenađujuće brzo su se oporavili

Naime, iako se činilo da se štenci oporavljaju, osoblje skloništa se ipak bojalo da neće preživjeti noć. Jedan od njih je odlučio psiće odvesti sa sobom kući za slučaj da im zatreba dodatna njega tijekom noći. Do jutra su oba štenca bila u prilično dobrom stanju. Svi su bili iznenađeni njihovim brzim oporavkom.

“Mogli su jesti i vratili su se u normalno stanje. Bili smo oduševljeni!”, rekao je Fugate. Još se ne zna tko je ih je ostavio na hladnoći, a sad se nalaze kod privremenog udomitelja i tamo će ostati do svog osmog tjedna. Mnogo je ljudi zainteresirano za njihovo udomljavanje, a čovjek koji ih je pronašao bi volio zadržati jednog od njih.

Andrea Božić
Telegram autor
189 članaka Više o autoru