Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Zatvara se Haustor Haus, jedan od najperspektivnijih bistroa u centru Zagreba

Kao razlog navode se vanjske okolnosti, a ne problemi u timu

ZADNJA IZMJENA: velj 14, 2020
Foto: Vjekoslav Skledar

Haustor Haus, jedan od najperspektivnijih restorana u Zagrebu, zatvara se 18. veljače. Kako su napisali na službenom Facebooku, razlog su pravni razlozi, odnosno nemogućnost da prošire svoje poslovanje. Prostor u Masarykovoj ulici, kažu, naprosto im je postao premalen.

U objavi na Facebooku nisu ulazili u detalje, no gastroportal Kult Plave Kamenice piše kako se problemi svode na sporove sa susjedima u dvorištu velike zgrade u kojoj se restoran nalazi. Iz Haustor Hausa u objavi naglašavaju kako su razlozi zatvaranja vanjske okolnosti, a nikako neslaganja u timu. Najavljuju i da će se potruditi pronaći nekakvo rješenje za ovaj problem.

Dragi gosti i prijatelji Haustor Hausa,17. veljače naš je posljednji radni dan.Osjećamo da smo vam dužni dati…

Gepostet von Haustor Haus am Freitag, 14. Februar 2020

Radit će do 18. veljače

Haustor Haus otvoren je 2018. godine, a na početku ga je vodio prilično mladi chef Lovro Smetiško (ima 29 godina) koji je ujedno i vlasnik. Kad je ušao u prostor u Masarykovoj, Smetiško je izmijenio apsolutno sve. Puno toga smislio je sam, u hodu, a pomagao mu je arhitekt Matija Androić. Restoran je uređen minimalistički i posve jednostavno, što je, bila i filozofija cijelog restorana.

Godinu dana kasnije, Smetiško se povukao iz kuhinje kako bi se posvetio nabavi i administraciju. Te 2019. godine, vođenje kuhinje prepustio je chefu Kristijanu Kereši, koji je potom uveo tjedne jelovnike s pristupačnijim cijenama, koji su privlačili širu publiku. Restoran se sada, dakle, zatvara, a radit će još nekoliko dana, do utoraka 18. veljače.

Ivan Luzar
Telegram autor
1701 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program