Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Žena koja ima Aspergerov sindrom snimila samu sebe tijekom napadaja i nevjerojatnu reakciju svog psa

Samson je istreniran da je spriječi da se ozlijedi tijekom napadaja

FOTO: Screenshot

Danielle Jacobs hrabro je na kanalu na Youtubeu podijelila dirljiv video koji prikazuje jedan od napadaja koje proživljava jer boluje od Aspergerova sindroma. No u tom je videu najdirljiviji njezin pas Samson, koji je sprječava da se tijekom napadaja ozlijedi.

Žena je snimila cijeli mučan proces te je prije dva tjedna objavila video kako bi podignula svijest o toj bolesti i prikazala kako je živjeti s Aspergerovim sindromom. NJezin ljubimac Samson istreniran je i sprječava je da se tijekom napadaja ozlijedi te joj pomaže u svakodnevnom životu. Video počinje s Danielle, koja stoji i plače lupajući se po glavi. Isti trenutak Samson počinje skakati po njoj i šapama je sprječavati da se ozlijedi.

Kada se Danielle napokon smirila i sklupčala na podu, Samson joj je prišao i počeo je lizati po licu. Video je pregledan više od 600.000 puta, a reakcije i podrška su predivne.

https://www.youtube.com/watch?v=0M7PuuukzxY

“Kao stariji brat 13-godišnjeg dečkića koji boluje od autizma mogu reći da je ovo toliko dirljiv i snažan prizor. Hvala što si ga podijelila s nama”, bio je jedan od komentara. “Izuzetno hrabro od tebe što si s nama podijelila ovaj video”, napisala je žena čiji se sin bori s autizmom. Dodala je da se zajedno s njim bori s napadajima koji joj slamaju srce. “Ljudi koji se nisu s time suočili ne znaju koliko to može biti teško i traumatično”, napisala je majka autističnog dječaka.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više