Život

Zgodno predavanje u zagrebačkoj VII. gimnaziji: djevojke uče o predbračnoj čistoći i ‘savršenosti žena koje mogu rađati’

Gimnazija se pohvalila predavanjem dona Kurkuta, no nakon iznimno negativnih komentara objavu su obrisali

Na službenoj Facebook stranici knjižnice zagrebačke VII. gimnazije, koju uređuju učenici pod vodstvom jedne od profesorica, danas je objavljena kratka vijest o vjeronaučnom susretu, odnosno predavanju za djevojke koje je vodio don Mihovil Kurkut.

Spomenutu objavu prenosimo u cijelosti, kako slučajno ne bismo propustili neki detalj: “Na jučerašnjem predavanju za djevojke koje pohađaju vjeronauk, gost predavač bio je don Mihovil Kurkut. U dogovoru s profesoricom Tihanom Arbanas, organizatoricom projekta, tema predavanja bili su muško-ženski odnosi. Don Mihovil je pokušao slušateljicama približiti razmišljanja muškaraca i predbračnu čistoću.

Govorio je o savršenosti žena koje imaju sposobnost rađanja i o njihovoj brizi za obitelj te se dotaknuo i teme izazovnog odijevanja kojim djevojke šalju određenu poruku. Iako se bojao kako će djevojke reagirati, susret je bio jako lijep i nadahnut Duhom Svetim, a djevojke su bile oduševljene. Susret je bio predviđen trajati 45 minuta, ali zbog velikog broja pitanja, produžen je. Na redu je jedan muški susret, a onda slijedi zajednički susret na kojemu će se podijeliti iskustva s jednog i drugog susreta. Vidjet ćemo tko će biti „jači na jeziku“.”

U gimnaziji nisu dostupni za komentare

Ovaj post, objavljen danas oko 14.00, u nekoliko sati skupio je priličan broj negativnih komentara, osobito zbog objavljenih konstrukcije o, citiramo, “savršenosti žena koje mogu rađati” i “porukama koje žene šalju izazovnom odjećom”. Nakon nekoliko sati administratori su obrisali objavu, no Telegram je u posjedu screenshota koji smo napravili netom prije brisanja.

Zamolili smo upravu VII. gimnazije za komentar i službeni stav škole, no do objave ovog teksta nismo dobili odgovor. Kad, odnosno ako stigne, svakako ćemo ga objaviti.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu