Znanstvenici pokušavaju stvoriti jabuku koja bi prevenirala dijabetes tipa II. I dosta su optimistični
Pokušavaju povećati količinu floridzina koji smanjuje rizik od dijabetesa
Znanstvenici iz kompanije Plant and Food Research pokušavaju proizvesti novu vrstu jabuke koja bi prevenirala dijabetes tipa II, kaže Andrew Dare, znanstvenik u kompaniji. Naime, utvrđeno je da komponenta floridzin koje ima u jabukama, smanjuje rizik pojave dijabetesa.
Normalne jabuke sadrže flavonoid floridzin ali u malim količinama. Znanstvenici se nadaju da će uspjeti deseterostruko povećati količinu.
Inače se nalazi u kori jabuke
Znanstvenik Richard Espley objašnjava da se ova komponenta uglavnom nalazi u kori jabuke i nada se da će uspjeti proizvesti vrstu jabuke koja će komponentu imati i u mesu jer puno ljudi guli jabuku.
U cijelom procesu važno će biti sačuvati dobar okus jabuke jer je inače, ma kako zdrava bila, ljudi neće jesti, piše Post Online.