Znanstvenici su pronašli gene koji marihuani daju njezinu specifičnu aromu; što je super vijest za uzgajivače

Ovo bi im trebalo pomoći kod razvoja određeniih okusa i vrsta

ZADNJA IZMJENA: ožu 31, 2017
Foto: Mista stagga lee/Flickr

Znanstvenici sa Sveučilišta British Columbia (UBC) su otkrili koji geni daju marihuani njezine specifične arome. Za uzgajivače marihuane, identifikacija i uzgoj zbog određenih karakteristika – poput okusa citrusa, skunka ili zemljanih aroma – ovo je otkriće ključno.

“Cilj je razviti lijepo definirane i jako reproduktivne vrste marihuane. To je slično procesima u industriji vina koja ovisi o definiranim vrstama poput chardonnayja ili merlota kao proizvoda visoke vrijednosti. Naš rad na genomici može informirati uzgajivače komercijalnih sorti na koje gene da obrate pažnju kada žele dobiti specifičnu kvalitetu okusa”, izjavio je Jörg Bohlmann, profesor šumarstva na UBC-u.

Industrija marihuane postaje sve zrelija

Istraživači su svoje otkriće objavili ovaj tjedan u časopisu PLOS ONE. Kako industrija marihuane postaje sve zrelija te sve ozbiljnije djeluje na reguliranom i legalnom tržištu, uzgajivači rade na tome da razviju više standardiziranih vrsta i metoda uzgoja.

Bohlmann smatra da bi im njihovo istraživanje u tome moglo pomoći. “Postoji potreba za visokom kvalitetom i dosljednim proizvodima napravljenim od definiranih vrsta”, dodao je.

Danijela Matijević
Telegram autor
185 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program