Znanstvenici žele klonirati spiljskog lava iz ledenog doba zahvaljujući savršeno očuvanim mladuncima

Mladunci otkriveni prošle godine imaju praktički očuvane sve dijelove tijela

ZADNJA IZMJENA: ožu 7, 2016
Foto: Siberian Times/Vera Salnitskaya

Skupina znanstvenika iz Južne Koreje nada se kako će uspjeti klonirati spiljskog lava zahvaljujući dva gotovo netaknuta mladunca spiljskog lava iz ledenog doba koja su otkrivena prošle godine, prenosi The Metro.

Doktor Albert Protopopov rekao je kako pronađeni mladunci imaju praktički očuvane sve dijelove tijela. Hwang Woo-suk, stručnjak za kloniranje iz Južne Koreje, putuje u Yakutsk u Rusiji kako bi uzeo uzorke jednoga mladunca koji će iskoristiti za kloniranje, prenosi Siberian Times.

Hwang se već duže vremena bavi rekonstruiranjem ledenog doba i trenutno radi na bitnom projektu putem kojeg planira ponovno oživjeti mamuta zahvaljujući pronađenom DNK ove drevne životinje koji je prošle godine otkriven u Sibiru.

Mladunci stari tek tjedan ili dva

“Mislimo da su ova dva lava vrlo malena i da su bili stari tek tjedan ili dva. Njihove oči nisu u potpunosti otvorene, imaju mliječne zube iako svi još nisu izašli”, rekao je Protopopov prošle godine nakon njihovog otkrića.

Protopopov pretpostavlja kako su oni umrli nakon što ih je majka sakrila u spilju kako bi ih zaštitila od predatora. “Odron kamenja prekrio je ulaz od spilje zbog čega su ostali okruženi permafrostom. Dotok zraka bio je blokiran što je omogućilo njihovu prezervaciju”.

Matej Devčić
Telegram autor
1434 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program