Ovo nam se čini kao važna vijest za Osijek; Rimac kaže da ovih dana tamo otvaraju ured

Osim u Osijeku, otvaraju, kako su već ranije najavili, i razvojni ured u Splitu

ZADNJA IZMJENA: Jan 13, 2018
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Mate Rimac na svojoj Facebook stranici objavio je vijest koja nam se čini važna; otvara razvojni ured u Osijeku. Osim u Osijeku osnivač Rimac Automobila, kako je već ranije najavljivao, otvara i ured u Splitu. “Prve kolege u Osijeku su već zaposleni (mislim trojica) i već su bili na prvim edukacijama u Zagrebu. Uz Osijek istovremeno pokrećemo i razvojni ured u Splitu gdje je također lokacija već unajmljena i prve kolege već rade na aktualnim projektima mjesec-dva”, napisao je Rimac.

Rimac najavljuje još jednu fora vijest; Rimac Automobili i FERIT (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) pokrenuli su, kaže, “prvi automotive smjer u elektrotehnici/računalstvu (Automobilsko računalstvo i komunikacije)”.

Kolegij na FERIT-u

“Uz podršku u kreiranju kurikuluma, kolege iz RA redovito drže predavanja na FERIT-u u sklopu nastave. Danas su to bili Matija Gracin (Head of Component Engineering – jedan od prvih zaposlenika firme i danas voditelj odjela koji ima skoro 100 inženjera) i Raj R Kumar (Embedded Software Lead Engineer koji nam se pridružio – rođen u Indiji i proveo radni vijek u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji…). Mislim da je danas bilo zanimljivo u Osijeku – inženjeri s hands-on internacionalnim iskustvom predaju konkretne stvari – ne suhu teoriju”, napisao je jučer na fejsu.

Inače, Gracin je jučer prije predavanja popričao s portalom Osijek031 i otkrio par detalja o novom uredu. Kako je rekao ured u Osijeku bit će ured za istraživanje i razvoj s 10 do 15 zaposlenika. Ideja je, kaže, da se dio tvrtke koji se bavi razvojem, iz Zagreba prebaci u Osijek gdje će se zaposliti novi ljudi i, nadaju se, ubrzati rad.