Adele je s albumom '21' upravo postala najprodavanija pjevačica ovog milenija

Samo u britaniji je prodala preko sedam milijuna ploča, Beatlesi još uvijek pri vrhu

FOTO: instagram

Official Charts utvrdio je da je drugi album Adele naslovljen “21” u Velikoj Britaniji prodan u 7 i pol milijuna primjeraka. To znači da su Britanci u ovom tisućljeću najradije kupovali ploču s hitovima poput “Someone like you”, “Rolling in the deep” i “Don’t you remeber”. Po broju prodanih nosača zvuka Adele u stopu prate Amy Winehouse, James Blunt i Beatlesi.

Album “21” dobio je ime po broju svjećica koji je ova umjetnica 2011. popuhala. Godinu dana kasnije Adele je sa šest osvojenih Grammyja bila apsolutni pobjednik te poznate manifestacije. Album “21” bio je na prvom mjestu britanske glazbene ljestvice 23 tjedna. Prvo mjesto osvojio je u dodatnih 30 država. Samo u SAD-u te je godine prodan u više od 11 milijuna primjeraka, a ukupan se je broj prodanih ploča u međuvremenu popeo na više od 26 milijuna.

Prije no što se Adele zaljubila u Simona Koneckega i rodila mu sina Angela snimila je pjesmu “Skyfall” koja joj je donijela i Oscara. Nakon toga povukla se je iz javnosti. Premda su postojale indicije da će se uskoro vratiti u studio, javnost još uvijek željno iščekuje taj trenutak.

Smrt ne prodaje uvijek bolje

Iako se često govori o tome kako nečija prerana smrt za sobom povlači veći uspjeh, osobito kad je umjetnik u pitanju, to se nije pokazalo točnim u slučaju Amy Winehouse. Njen album “Back to black”, po redu također drugi studijski, nije samo album po kojem ćemo ovu ikonu upamtiti, nego joj je prikrbio i zavidno brdo parada budući da je do sad prodan u nakladi od 3 i pol milijuna primjeraka.

Treće mjesto s te liste pripalo je Englezu Jamesu Bluntu, odnosno njegovom albumu “Back to Bedlam” koji je kupilo nešto manje od 3 i pol milijuna njegovovih obožavatelja. Ne znam mrzite li još uvijek pjesmu “You’re beautiful”, ali i ona se nalazi na tom albumu, naravno.

Bivšeg vojnika slijede Leona Lewis i njezin album “Spirit” i Dido s albumom “No angel”. U ostatku top 10 ljestvice nalaze se još i legende poput Beatlesa, Michaela Bublea, Davida Graya, Lady Gage i Coldplaya.