Britanski bend Editors ponovno stiže u Zagreb, na koncertu će promovirati svoj novi album

Album 'In Dream' dobio je pohvale kritičara za produkciju i raznovrsnost

Tom Smith, frontman of British indie rock band Editors performs on stage at the Westergasfasbriek in Amsterdam, on July 8, 2013. AFP PHOTO/ANP/ PAUL BERGEN netherlands out / AFP / ANP / PAUL BERGEN
FOTO: AFP

Britanski dark indie bend Editors vraćaju se u Zagreb, a nastupiti će u Tvornici Kulture u srijedu 2. prosinca u sklopu velike europske turneje na kojoj promoviraju novi album “In Dream”. Peti studijski album Editorsi su sami producirali, a po izlasku je dobio pohvale za sjajnu produkciju, odvažnost i okarakteriziran kao jako zreo i do sada najraznovrsniji album benda.

Po riječima frontmena Toma Smitha na ovom albumu željeli su pokazati da glazba može biti i pop i eksperimentalna. Od početne elektronske “No Harm”, orkestralne i dramatične “Salvation”, trijumfalne “Marching Orders” sve do “Life Is A Fear” koja sa nabijena synthovima progovara o životnim težnjama ili pak “Our Love” koja je klasični electro-pop, novi album je atmosferičan, tekstualno i vokalno jak, odvažan, praćen elemetima popa i elektronike.

Nastupili na vodećim svjetskim festivalima

Editors su nastali 2002. godine u engleskom Staffordu i samo nakon tri godine lansirani su među nove otočke rock zvijezde. Debitantski album “The Black Room” iz 2005. osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu Mercury te nastupe na velikim festivalima poput Lollapalooza i Coachella. Nasljednik “An End Has A Start” izašao je dvije godine kasnije i zauzeo prvo mjesto britanske top liste albuma, te im je donio prve nastupe na Glastonburyju. Najveći uspjeh grupa je polučila trećim albumom “In This Light And On This Evening” iz 2009. na kojem se nalazi megahit “Papillon”, a njega je naslijedio još jedan odlični album “The Weight Of Your Love” iz 2013.

Jedan od najpoznatijih britanskih bendova kroz svoju bogatu karijeru pokazuju da stalno rastu i razvijaju se. U svojoj biografiji Editors već imaju tri upisana nastupa u Zagrebu od kojih je najsvježiji onaj rasprodani iz rujna prošle godine.