Novi singl Chemical Brothersa samo je potvrdio da bi nadolazeći album trebao biti stvarno dobar

Singlom su najavili veliku ljetnu turneju i novi album

TO GO WITH AFP STORY BY DANI BOSQUE
Grammy award-winning British electronic music duo "Chemical Brothers" (Tom Rowlands (R) and Ed Simons) perform during the Sonar Festival 2015 in Barcelona on June 18, 2015. The Sonar music festival, a rendez-vous every year in Barcelona for the most cutting-edge fans of techno and electronica, is held from June 18 to 20, 2015.   AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
FOTO: AFP

The Chemical Brothers početkom su ove godina najavili novi LP naslovljen „Born in the Echoes“, njihov prvi album nakon pet godina studijske pauze. Jedna od mnogih glazbenih suradnji koje su ostvarili kroz rad na ovoj ploči je i ona s St. Vincentom, poznatijom kao Annie Clark. Pjesma se zove „Under Neon Lights“, nedavno je puštena u javnost i vizualno je opremljena luminescentnim geometrijskim grafikama.

Da je kod njih burno potvrđuje i nedavna objava da je jedan od utemeljitelja, Ed Simons, odustao od daljnjih nastupa od kojih je prvi na rasporedu koncert na Glastonburyju. Njega će na pozornici zamijeniti dugogodišnji suradnik zadužen za vizualni identitet The Chemical Brothersa, Adam Smith. Smith je najavio da će njihov scenski nastup ubuduće biti „jedno istinski jedinstveno, višedimenzionalno psihodelično iskustvo“.

Inače, njihov novi album izlazi 17. srpnja i uključivat će već objavljene singlove „Sometimes I Feel So Deserted“ i „Go“. Što se tiče ostalih gostovanja na tom albumu zasad se zna da će se na njemu pojaviti Beck, Cate Le Bon i Ali Love.