Bruce Springsteen na Youtubeu je objavio nikad viđenu snimku sa svog legendarnog koncerta iz 1980.

S ovom snimkom pjevač najavljuje svoje novo diskografsko izdanje

FOTO: Screenshot

Na 35. godišnjicu turneje The River Tour, Bruce Springsteen je objavio novu live snimku na kojoj izvodi pjesmu “Ramrod” u Arizoni. Ovim videom najavljuje novo izdanje “The Ties That Bind: The River Collection” koje izlazi 4. prosinca. Među ostalim, izdanje uključuje i koncertni film s ukupno 24 pjesme.

Ovaj opsežni set uključuje 52 pjesme na 4 CD-a s bogatim i još neobjavljenim materijalom, i četiri sata još neobjavljenog videomaterijala na 3 DVD-a. Slušatelje očekuje originalni dupli album “The River”, po prvi put službeno objavljeno izdanje “The River: Single Album”, CD sa studiijskim snimkama iz 1979. i 1980., dva DVD-a s nikad neobjavljenim materijalom, nanovo editirana snimka Springsteenovog koncerta iz 1980. u Arizoni i rijetke snimke s koncertih probi. Tu su i potpuno novi dokumentarac “The Ties That Bind” koji govori o albumu ‘The River’ i knjiga s 200 rijetkih i do sad ne viđenih fotografija i memorabilija s novim esejem Mikala Gilmoura.

U dokumentarcu otkriva pozadinu nastanka albuma

“The River” je Springsteenov peti studijski album i objavljen je u listopadu 1980. kao dupli album koji je došao do broja 1 na američkoj Billboard 200 ljestvici albuma. “The River: Single Album” sadrži deset pjesama koje je Springsteen snimio 1979., ali nikad nisu objavljene. Sedam od tih deset snimaka, neke sa izmijenjenim završecima, stihovima i aranžmanima, završile su na albumu “The River”. Izbačene su bile “Cindy” i rockabilly verzija “You Can Look (But You Better Not Touch)” koje će sad prvi put biti objavljene.

Potpuno novi jednosatni dokumentarac “The Ties That Bind” donosi intiman intervju sa Springsteenom u kojem se prisjeća tog važnog perioda kada je nastajao “The River” i u kojem priča priče koje stoje iza snimljene glazbe.