Clooney će prvi put nakon Hitne službe ponovno glumiti u TV seriji. Radi adaptaciju romana Kvaka 22

Popularni ratni roman bit će adaptiran u šestodijelnu seriju, Clooney glumi i režira

FOTO: IMDB

Dvostruki oskarovac George Clooney vraća se na TV ekrane. Glumit će u seriji Catch-22 prema satiričkom romanu Josepha Hellera. Kod nas poznat kao Kvaka 22, roman se često spominje kao jedan od značajnijih romana 20. stoljeća, u kojem autor opisuje vlastita iskustva iz Drugog svjetskog rata i općenito suludost ratovanja.

Šestodijelnu seriju će producirati Paramount Television i Anonymous Content, a Clooney će se osim u glavnoj ulozi naći i u ulozi redatelja te izvršnog producenta. Scenarij je završen, a zajednički su na njemu radili Luke Davies (scenarist Liona koji mu je donio nominaciju za Oscara) i David Michôd (scenarist War Machinea s Bradom Pittom).

Serija će pratiti radnju romana

Serija će prepričati radnju romana, koja je smještena u Italiju za vrijeme Drugog svjetskog rata, te pratiti satnika američkog zrakoplovstva Johna Yossariana, člana posade bombardera. Njegov jedini cilj je izvršiti svoje vojne dužnosti i vratiti se kući dok još nije izgubio razum, što mu vojska otežava.

Naime osnovni paradoks s kojim se susreće zajedno s ostalim pilotima je pravilo da bilo koji pilot koji nije mentalno sposoban za upravljanje avionom, nije obavezan odraditi borbene misije. No svatko tko podnese zahtjev da ga se izostavi iz misija pokazuje dovoljnu razinu zdravog razuma (tj. nedovoljno je lud) da bi ga se iz tih misija izuzelo.

Kratko se vratio u Hitnu službu 2009.

Clooney će glumiti brigadira Cathcarta, zapravo glavnog negativca u priči, a to će označiti njegov povratak serijama nakon posljednjeg pojavljivanja u ulozi doktora Douga Rosa u hit seriji Hitna služba (ER) 2009. godine.

Hitna služba je serija koja ga je proslavila u periodu od 1994. do 2000., a njegov kratki povratak u seriju u jednoj epizodi 2009. je ujedno i njegova posljednja uloga u nekoj od serija. Oni malo stariji ga se vjerojatno sjećaju također i iz serija Roseanne, Sisters, Bodies of Evidence te Sunset Beat.