David Lynch se ipak predomislio i upravo odlučio da će raditi remake ‘Twin Peaksa’

Pristao je režirati i više od devet dogovorenih epizoda, snimanje kreće sada

FOTO: AFP

Jedva je prošlo mjesec dana od kad je David Lynch odustao od snimanja nove verzije ‘Twin Peaksa’, a vać se predomislio. Lynch i produkcijska kuća Showtime jučer su potvrdili da se režiser originalnog serijala vraća na remakeu i da snimanje počinje vrlo skoro.

‘Ova prokleto fina šalice akve koju su nam spremili Mark i David je bolja nego ikad’, izjavio je jučer David Nivens, predsjednik Showtime mreže, misleći, naravno, na David Lyncha i Mark Frosta, ekipu koja je radila originalni Twin Peaks i sada će raditi remake. ‘Totalno je vrijedilo toliko dugo kuhati ovaj projekt’, nastavio je, ‘ jer je sada šalica kave još veća. David će režirati cijelu seriju i čini se da ćemo imati puno više od najavljenih devet sati. Pred produkcija počinje sada!’

Konačno, dovoljno novaca za remake

Svejedno, nitko nije vjerovao samo Showtimeu, jer kada se Lynch prvi put povukao iz projekta u produkcijskoj kući su tvrdili da je sve ok, i da oni nemaju pojma o čemu se radi. Srećom, i ovaj put je Lynch na Twitteru objavio da je sve 5 i da se vraća. ‘Dragi Twitter prijatelji, glasine nisu ono što se čine… Događa se opet #TwinPeaks se vraća na @SHO_Network’, stavio je jučer kratku obavijest.

U travnju se Lynch još jedno okrenuo društvenim mrežama i ljudima obznanio da se povlači iz projekta. Tvrdio je da je budžet premali da bi se provela njegova vizija. ‘Nakon godinu dana i četiri mjeseca pregovora, otišao sam jer netko nije bio spreman uložiti dovoljno novaca da bi se serija napravila onako kako treba’, napisao je tada.

Dear Facebook Friends, Showtime did not pull the plug on Twin Peaks. After 1 year and 4 months of negotiations, I left…

Gepostet von David Lynch am Sonntag, 5. April 2015

Kasnije je otkriveno da je serija imala sasvim dovoljan budžet i da će se nastaviti snimati, ali honorar koji je ponuđen njemu nije bio zadovoljavajuć pa se povukao iz projekta. Čini se da je to sada ispravljeno.