DiCaprio opet snima s National Geographicom, najavili su serijal o počecima svemirskog programa

Serijal se snima po romanu The Right Stuff Toma Wolfea

F
FOTO: Wikipedia

National Geographic započeo je rad na serijalu o svemirskoj utrci baziranom na bestseleru Toma Wolfea The Right Stuff. Wolfeov roman već je poslužio kao predložak za istoimeni film koji se još uvijek smatra najboljim filmom o američkom svemirskom programu i astronautima uopće.

Sada će se istom temom na mnogo detaljniji način pozabaviti National Geographic u suradnji s Leonardom DiCapriom koji će biti izvršni producent, a vjerojatno ćemo ga čuti i kao naratora. Ovo će biti druga zajednička suradnja, DiCaprio je s National Geographicom prošle godine snimio dokumentarac Before the Flood.

Prikazat će nam živote stvarnih vojnih pilota

Prva sezona The Right Stuffa pozabavit će se događajima i protagonistima Wolfeovog romana, točnije stvarnim američkim vojnim pilotima koji su testirali letjelice i rakete na samom početku američkog svemirskog programa.

Usput će nam dati uvid i u njihove živote u vremenu kada su postali instant zvijezde u općoj zaluđenosti sa svemirskom utrkom i letom na Mjesec. Svemirska utrka između Amerike i Sovjetskog Saveza započela je 1957. usred Hladnog rata, nakon što je SSSR lansirao u Zemljinu orbitu Sputnik 1, prvi umjetni satelit.

Svaka sezona bavit će se nekom NASA-inom misijom

Serijal će detaljno opisati taj događaj te prikazati opću zabrinutost Amerikanaca i strah da će ih Sovjeti napasti nuklearnim raketama iz svemira. Vidjet ćemo i odgovor američke vlade kroz program Mercury kojim su nastojali prije Sovjeta odaslati prvog čovjeka u svemir.

Serijal će imati nekoliko jednosatnih epizoda, točan broj još nije objavljen, a svaka sezona će se pozabaviti jednom NASA-inom misijom. Kulminacija serijala prikazat će najveće ljudsko dostignuće u putovanju u svemir; prvo sllijetanje na Mjesec. Datum premijere još nije objavljen.