Disney i Lucasfilm počinju snimati još jedan Star Wars film; ovaj je o Obi-Wan Kenobiju

Film bio trebao režirati Stephen Daldry

FOTO: screenshot

Disney je vrlo aktivno preuzeo Star Wars franšizu, snimaju nove filmove i brže nego što su se fanovi tome nadali. Star Wars: The Last Jedi stiže u naša kina 14. prosinca, Han Solo film je u završnoj fazi izrade i trebao bi izaći 25. svibnja sljedeće godine, a sad Hollywood Reporter saznaje kako pripremaju i film o Obi-Wan Kenobiju.

Projekt je još u vrlo ranoj fazi tako da se zna previše detalja. Film bi trebao režirati Stephen Daldry, poznat po filmovima Billy Elliot, Sati i Žena kojoj sam čitao, a s Lucasfilm timom trebao bi sudjelovati i u izradi scenarija.

Tko će glumiti Obi-Wan Kenobija

Samostalni film o Obi-Wan Kenobiju jedan je u nizu filmova o Star Wars likovima koje Disney i Lucasfilm pripremaju, a čija radnja se odvija izvan sage o Skywalker obitelji. Kao što je spomenuto, Ron Howard upravo završava Han Solo film, a Disney planira i samostalne filmove o Yodi i lovcu na glave Boba Fettu.

Gledatelji su upoznali Kenobija kao mudrog pustinjaka, velikog borca i Lukeovog mentora u originalnoj trilogiji, gdje ga je glumio Alec Guinness koji je za tu ulogu zaradio nominaciju za Oscara. U prequel trilogiji ga je zamijenio Ewan McGregor, koji je ranije rekao da bi se rado vratio tom liku. No, obzirom da ne postoji još ni scenarij, zasad se ne zna tko će dobiti glavnu ulogu.