Dubioza kolektiv će idućeg tjedna nastupiti u pulskoj Areni (i to će im biti najveći koncert u Hrvatskoj ove godine)

Kao specijalni gosti na ovom koncertu će nastupiti grupa S.A.R.S.

30.11.2014., Zagreb -  Odrzan 10. Pozitivan koncert u velikoj dvorani Doma sportova, u organizaciji Udruge HUHIV  povodom Svjetskog dana AIDS-a i ukazivanja na probleme AIDS-a i HIV-a, znanje, zastitu i zdravlje. Grupa Dubioza Kolektiv. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Dubioza kolektiv održat će veliki samostalni koncert u pulskoj Areni u petak, 31. srpnja. Kao specijalni Dubiozini gosti nastupit će beogradski S.A.R.S. Nastup Dubioze u pulskoj Areni je jedno od njihovih rijetkih koncertnih pojavljivanja u Hrvatskoj ove godine, stoga nije čudo da je vijest o najavljenoj svirci izazvala veliki interes u cijeloj zemlji.

Tijekom proteklih godina energični nastupi Dubioze ostali su u sjećanju kao neki od najboljih održanih koncerata na ovim prostorima. Britki i angažirani tekstovi zapakirani u glazbenu mješavinu hip hopa, reggaea, duba i rock zvuka, kombinacija su koja je Dubiozi priskrbila domaće, ali i međunarodne fanove, a nerijetko ih se smatra glasom Bosne i cijelog Balkana. Stoga ne čude nastupi na najvećim europskim festivalima kao što su Roskilde, Sziget, Eurosonic, Paleo, EXIT, Glastobury, ali i rasprodani koncerti u Beogradskoj areni i zagrebačkom Domu sportova.

Nastupi po čitavoj Europi

Dubioza kolektiv nakon uspjeha albuma “Apsurdistan”, nastavljaju i s novim izdanjem “Happy Machine”, koji je objavljen prošle godine, a s gotovo dva i pol millijuna pogleda na YouTube kanalu, posebno se izdvojila pjesma “No Escape (from Balkan)”. Na velikoj Happy Machine svjetskoj turneji njihova glazba našla je put do najvećih festivala Starog kontinenta, a manja koncertna aktivnost u Hrvatskoj znači samo da je bend na u svom rasporedu zauzet gostovanja u Nizozemskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Češkoj, Austriji, Francuskoj ili pak Engleskoj.

Grupa S.A.R.S. nastupiti će kao specijalni gosti na koncertu Dubioze kolektiva u Puli. S impresivnom brojkom od više od sto koncerata godišnje beogradski sastav suvereno se probio među najveće i najatraktivnije izvođače naše regije. Reggae, ska, punk, rock kombinacija hiperaktivnog S.A.R.S. kolektiva izrodila je pet albuma u zadnjih šest godina, a zadnji “Proleće”, objavljen ovog proljeća, je još jedna potvrda kvaliteti ovog benda. Popularnost su dokazali i na prošlogodišnjem raspordanom koncertu u Velikoj dvovrani Doma sportova u Zagrebu, a taj je nastup ostao upisan kao antologijski i najveći samostalni koncert u povijesti benda. Bogati koncerti raspored uključuje nastupe po Sloveniji, cijeloj Hrvatskoj, uključujući Zadar, Split, orahovački Ferragosto Jam, varaždinski Špancirfest, a jesen već sprema nastupe u Austriji, Švicarskoj, Švedskoj i Francuskoj, te na 11. Pozitivnom koncertu u Zagrebu.